Mecànica de joguina

Un jove andorrà crea una pròtesi funcional per al seu braç amb peces de Lego

La gesta, en la qual treballa des dels 9 anys, ha entrat en el llibre Guiness World Records

brazolego

brazolego

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’andorrà David Aguilar, de 19 anys, ha entrat en elllibre Guinness World Records després d’haver-se convertit en la primera persona a fabricar-se una pròtesi funcional de braç amb peces de Lego.

L’editor en cap de la publicació, Craig Glenday, es va desplaçar fins a Andorra per concedir-li el certificat oficial de Rècord Guinness, en un acte que va tenir lloc diumenge al centre comercial Illa Carlemany.

Durant l’entrega, Glenday va elogiar el talent d’Aguilar i va remarcar que la seva història ha de servir d’"inspiració per a qualsevol persona que tingui un repte", animant sobretot les persones amb diversitat funcional.

Aguilar, també conegut com a Hand Solo, nom del seu canal de Youtube, va néixer sense avantbraç a causa de la síndrome de Poland: una malaltia congènita que afecta el desenvolupament embrionari de músculs com el pectoral. Als 9 anys va començar a crear els seus primers braços amb peces de Lego.

Als 17 anys va construir el primer model mecànic i funcional amb les peces d’un helicòpter, que ha rebut premis internacionals i també el reconeixement de l’empresa danesa de joguines.

Segons va comentar als membres de l’organització de la Guiness World Records, la motivació darrere la idea va ser el rebuig que va patir per part d’una noia sota el pretext que l’absència d’extremitat incomodava les seves amigues. Després del cop, es va tancar una setmana a la seva habitació, davant la preocupació dels seus pares, fins que va sortir amb la nova pròtesi enganxada al seu braç. 

Pròxim documental

L’acte per formalitzar la seva entrada en el llibre Guinness serà inclòs dins del documental 'Mr. Hand Solo', que Imminent Produccions i Arlong Productions, juntament amb el seu pare, Ferrán Aguilar, estan elaborant sobre la seva vida i el procés que el va portar fins a l’acabament de la pròtesi articulada de Lego.

Notícies relacionades

El documental està dirigit per Héctor Romance i està previst que vegi la llum a finals d’any. En l’actualitat, el jove andorrà estudia Bioenginyeria a la Universitat Internacional de Catalunya.

Segueix Extra a Facebook

Temes:

Andorra Rècords