Plans en família

Què fer amb els nens a l'estiu a Barcelona i Madrid

Les vacances dels nens són molt llargues i, a part dels viatges, necessiten oci i activitats amb què aprendre i entretenir-se

Teatres, contacontes, zones naturals, tallers, atraccions... Això és tot el que es pot fer amb ells a les grans ciutats

kids-1093758 1920-1

kids-1093758 1920-1

4
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les vacances d’estiu dels nens poden resultar eternes si no es busca prou oci perquè estiguin entretinguts. Anar a la platja, visitar el poble de la família o fer grans viatges queda reduït a una quinzena des de juny a setembre, un mes en el millor dels casos.

Però, ¿què fem amb els més petits la resta de l’estiu? ¿Com planifiquem els nostres caps de setmana perquè puguin disfrutar de l’època estival amb un cost raonable –o fins i tot gratis– especialment a les grans ciutats?

Barcelona o Madrid poden ser difícils de portar en ple juliol o agost si no es planifiquen activitats. El temut "m’avorreixo" pot entrar en joc massa aviat si no busquem plans. ¿Què podem fer amb els petits de la família?

Barcelona

Notícies relacionades

Barcelona té l’avantatge de tenir platja, que facilita els plans de caps de setmana bé sigui a la mateixa capital catalana o al llarg de la costa amb quilòmetres de sorra a prop amb què disfrutar. Però no tothom vol aquest tipus de plans, així que obre una oferta cultural i de lleure que va des de màgia fins a exploració per als petits Indiana Jones, passant per zones naturals o un ‘escape room’ familiar. 

  • Poble Espanyol: cicle de màgia a l’aire lliure amb la presència de Ramó, Brando i Silvana. També tenen altres tallers com contacontes i rock en família.
  • La Pedrera-Casa Milà: lleure en família amb la Forja Màgica o exploració com Indiana Jones.
  • La tradicional escapada a Port Aventura és un clàssic per a un dia de diversió. L’àrea infantil compta amb gronxadors, tobogans i tota mena de reptes com l’Hort Encantat i El Secret dels Maies.
  • Cosmocaixa Barcelona: Planetari, Click, Flaix i Toca Toca o el Bosc Inundat. 
  • Parc de l’Hostal del Fum: activitats a l’aire lliure, pícnic, bicicleta...
  • Parc de l’Agulla a Manresa: un dels espais naturals que no tenen forma de platja, un lloc per descansar i tenir tranquil·litat en una jornada de calor al voltant d’un llac. 
  • Parc de les escultures gegants. Zones per a jocs sensorials, ninots, monopatins... Rep 10.000 nens i nenes a l’any i campaments d’estiu. 
  • Parc de l’Estació del Nord: al voltant d’una gran escultura s’organitzen diferents exercicis enfocats a ells, des de teatre fins a espectacles musicals.
  • Escape Room a Santa Coloma. Educació per combatre el canvi climàtic a través del lleure. 'Els guardians de la Terra' seran els protagonistes en això de viatjar en el temps, a l’any 2075 i salvar el planeta.

Madrid

La capital espanyola té molt lluny la platja però molt a prop diferents llacs o pantans amb què els madrilenys es refresquen cada cap de setmana. A més, els nens poden disfrutar de teatres, activitats a l’aire lliure o contacontes.

  • Fomentar la lectura: les biblioteques de la Comunitat de Madrid ofereixen contacontes, tallers i una infinitat d’activitats per al seu entreteniment. Al portal de l’Ajuntament es pot consultar la llista de contacontes a tota la ciutat, amb nombroses activitats a l’aire lliure.
  • Refrescar-se en piscines naturals (i gratuïtes): San Martín de Valdeiglesias, Las Presillas de Rascafría, la piscina de Riosequillo a Buitrago de Lozoya, el pantà de San Juan i la piscina Las Berceas de Cercedilla són alguns dels destins favorits dels madrilenys. A penes uns minuts amb cotxe hi ha quilòmetres de ‘platges’ aptes per al bany.  
  • Cine a l’aire lliure: un clàssic de la capital és el famós espai de La Bombilla, on hi ha una programació específica per assistir-hi en família. ‘Ralph rompe internet’ i ‘Aladdin’ són alguns dels títols d’aquesta temporada.
  • Madrid Río s’ha convertit en un espai únic per als habitants de la capital, amb quilòmetres de zones verdes que uneixen diferents punts de la ciutat, els veïns disfruten d’espais d’aigua, xiringuitos i lloguer de bicicletes. 
  • Teatre: el parc del Retiro és un dels llocs de referència per passejar, veure titelles amb el festival FITMadriz i prendre un gelat en ple centre de la ciutat.  
  • Parcs d’atraccions: visitar el parc d’Europa és molt recurrent, ja que no només hi ha un espectacle amb una font cibernètica els divendres, sinó que els caps de setmana tenen activitats destacades per als nens com ludoteques i tallers.
  • Tallers: espais com CaixaForum i Matadero no s’obliden de les famílies a l’estiu, i ofereixen programació dissenyada per assistir-hi amb els més petits. Des de dissenys a ballet en el primer, i espais oberts i campaments en el segon. Altres opcions passen per iniciar-se en activitats noves com un ‘escape room’ familiar, o anar als tradicionals centres comercials, on hi sol haver ludoteques.
  • Atraccions: El Parque Warner Beach i el Parque de Atracciones ofereixen zones aquàtiques i infantils amb presència de Looney Tunes i Scooby Doo, entre d’altres. L’Aquópolis és l’opció més refrescant, però també la més llunyana, a Villanueva de la Cañada.
  • Els Veranos de la Villa, amb desenes d’esdeveniments al llarg de la ciutat des del 28 de juny a l’1 de setembre, tenen en compte els menors en la seva programació.