Monte Neme

El perillós llac gallec que utilitzen els joves per guanyar 'likes' a Instagram

És una antiga mina de wolframi amb aigües turqueses perfectes per a una foto

Banyar-s'hi una estona pot provocar infeccions i trastorns digestius

water-1330252 1920

water-1330252 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els llocs paradisíacs són els més preuats durant les vacances d’estiu, ja no tant per la relaxació o la bellesa del lloc, sinó perquè són una font inesgotable de 'likes' per a les xarxes socials. Guanyar seguidors en aquesta època de l’any requereix enginy i originalitat, i en això aquest estiu està guanyant protagonisme una mina de wolframi.

Es tracta de Monte Neme, a la comarca de Carballo (la Corunya). Aquest llac d’aigües turqueses situat a Malpica de Bergantiños s’ha convertit en l’objectiu dels joves que volen sorprendre a través d’Instagram. Allà hi han trobat la fotografia perfecta. ¿El problema? És perillós banyar-s’hi.

Segons explica la cadena COPE la Corunya, una noia va patir una reacció al·lèrgica durant dues setmanes després de banyar-s’hi. "Una mica malament ho he passat, però la foto s’ho valia", va dir. La cadena de ràdio es feia així ressò de l’ús que s’estava fent d’una mina abandonada i que té riscos per a la salut

Notícies relacionades

"Tot i que vingui de gust, per l’aspecte turquesa, un no s’ha de banyar o, almenys, ha de ser previngut. Aquestes aigües es troben en context d’una explotació minera que ens poden generar irritacions cutànies si ens hi banyem de forma esporàdica i trastorns digestius si ho fem de manera prolongada o n’ingerim", explica a la ràdio Manuel Ferreiro, metge del servei d’urgències del Complex Hospitalari Universitari la Corunya (CHUAC). 

La filtració de metalls pesants seria perillosa si arriba al consum, una cosa que ha valgut a aquest llac per ser denominat a les xarxes com el 'Txernòbil gallec'. Erupcions, dies de vòmits... i tot per uns ‘likes’. "No hi havia cap cartell", lamenten alguns dels protagonistes a les xarxes socials.