estudi

Snowball, la cacatua ballarina que improvisa al ritme de la música

Aquest descobriment suggereix que ballar no és un producte arbitrari de la cultura humana

49039697-52ca-4f4c-96a9-f158c9c70261-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una dècada després que guanyés la fama amb els seus vídeos de Youtube ballant al ritme de Backstreet Boys, la cacatua Snowball ha demostrat que pot improvisar moviments al ritme d’altres músiques, segons un article que publica avui la revista ‘Current biology’.

Aquest descobriment va més enllà del pur entreteniment i suggereix que ballar amb música no és un producte arbitrari de la cultura humana, sinó que la reacció sorgeix quan certes capacitats cognitives i neuronals s’uneixen al cervell dels animals.

"El que més ens interessa és la gran diversitat dels seus moviments [de la cacatua] amb la música", ha explicat un dels autors de l’estudi, el psicòleg Aniruddh Patel, de les universitats de Tufts i de Harvard (Estats Units).

Patel va destacar que l’Snowball va desenvolupar aquests moviments sense rebre cap tipus d’entrenament.

Estudi previ

En un estudi previ, aquest psicòleg havia confirmat que aquesta au podia moure’s al ritme de la música; una troballa notable perquè la dansa és una habilitat natural dels éssers humans, absent en altres primats.

Notícies relacionades

Després d’aquesta investigació, la propietària de l’Snowball i coautora de l’estudi actual, Irena Schulz, es va adonar que la cacatua efectuava moviments en reacció a la música no vistos abans en aquest animal.

Aquesta habilitat potser respon al fet que les cacatues, com els humans i a diferència de les mones, aprenen a expressar-se vocalment i els seus cervells tenen certes connexions entre l’oïda i els mecanismes del moviment.

Temes:

Animals