Professors

El 'profe Manolo', famós per la seva llista de deures d'estiu, torna amb un llibre per aprendre a viure

Publica 'Deures de Vida', on amplia tasques que va demanar als seus alumnes, com fer abraçades o contemplar l'alba

Ressalta la importància de tenir empatia i aprendre a conèixer-nos des de petits

child-2619902 1920

child-2619902 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Manuel Gordillo, més conegut com ‘el profe Manolo’, torna a ser protagonista aquest estiu, quan ja fa un any que es va viralitzar la llista de deures que va posar als alumnes de primària, entre els quals hi havia consells per disfrutar de la vida, de la família i dels amics. “Estima’t a tu mateix”, deia. 

Ara, de la mà d’un llibre que ha anomenat ‘Deberes de Vida’, insisteix en el missatge de l’empatia i de l’aprenentatge dels errors. “L’important és construir la persona amb fonaments emocionals forts”, diu en una entrevista a EFE. 

A la llista de tasques que es va fer viral el 2018 hi havia fer abraçades, caminar sense sabates, cuidar una planta o mirar les estrelles. En definitiva, coses no materials amb què es poguessin valorar aspectes quotidians de la vida envoltats d’amor en família i en l’entorn.

Ho feia de cara a l’aprenentatge dels seus alumnes de l’escola Beatriz Galindo de Bollullos de la Mitación (Sevilla). Una mare va penjar una publicació amb la llista a Facebook i ha recorregut tot el país.

Notícies relacionades

Segons comenta, li feia pena pensar que els seus deures cridaven l’atenció, perquè són la forma més quotidiana que té d’ensenyar les coses essencials als nens. “Aprenem el que ens motiva i emociona”, diu sobre les seves activitats.

Per tant, recomana passar temps amb l’entorn, desconnectar-se i recordar que algú “pot ser nen tota la vida”, per això els deures no són només per als més petits.