Vist a Instagram

Crítiques a la televisió pública gallega per un curs de maquillatge per a nenes

El magazín 'A revista' mostrava com maquillar les menors per a la comunió

Indignació a les xarxes per la «hipersexualització» a través d'aquests continguts

maquillaje

maquillaje

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

“Una cosa senzilla, amb poca elaboració, molt natural, només per realçar la bellesa de les nenes”. Així parlaven el 17 de maig passat al magazín matinal A Revista de la televisió pública gallega. En el programa presentaven la maquilladora Marcela Díaz i l’actriu Claudia Vasallo, protagonista perquè feia la comunió en poques setmanes.

Precisament amb el motiu d’endinsar-se en un mes de moltes celebracions explicaven una introducció bàsica de maquillatge per a les nenes, un curs que ha despertat la indignació a les xarxes socials perquè es tracta d’una cosa que “hipersexualitza” les menors.

Mentre la presentadora Marcela Díaz insistia que no era recomanable que nenes de vuit o nou anys es maquillessin perquè “la seva pell no està preparada”, la maquilladora aplicava un producte rere un altre. “La Claudia ja està molt maca així”, insistia. Però la Claudia va acabar amb brillantor de llavis, rímel i colorets, entre d’altres coses. “Les mares demanen això per a les sessions de fotos”, explicaven.

Notícies relacionades

La primera en esclatar a les xarxes socials va ser la cantautora gallega María Xosé Silvar, coneguda com a Sés, que lamentava al seu Instagram una escena que li semblava “completament delictiva”. “Sexualització, masclisme, frivolitat i exposició irresponsabilíssima de la infància”, deia.

No va ser l’única a queixar-se públicament. Automàticament les xarxes es van omplir de comentaris negatius sobre aquesta escena. “Vergonya”, “hipersexualització”, “lolitas” i en general molta indignació sobre això.

Temes:

Galícia Sexisme