Sexisme

Denuncien una discoteca a Madrid per tenir hostesses seminues amb disfresses d'infermeres

«El més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones», diu el Consell General d'Infermeria

Lamenta la utilització d'aquests estereotips masclistes i recalca que els homes, que vestien com metges, no ensenyaven cap part del cos

discoteca

discoteca

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El Consell General d’Infermeria, òrgan regulador dels 299.824 professionals d’aquest sector a Espanya, ha denunciat públicament la discoteca madrilenya Fortuny per utilitzar hostesses vestidesd’infermeres amb còfia i minifaldilla, que deixava visible la roba interior. Lamenta públicament aquest estereotip sexualitzat i el contrasta amb els assistents de vol presents a la mateixa festa.

En un comunicat, explica que el famós local va organitzar la festa ‘Crazy hospital’, amb falses infermeres seminues, cosa que suposa un «atac més a la dignitat de la dona i la professió» i una banalització del rol dels professionals sanitaris. «Volem mostrar la nostra repulsa i indignació per la imatge que s’ofereix», diuen.

Segons les imatges amb què compten, algunes pujades a les xarxes socials, les falses infermeres recorrien el local repartint ‘chupitos’ en xeringues i ensenyant de forma explícita roba interior vermella d’encaix.

Notícies relacionades

«Tota l’escena era una absurda paròdia de la feina dels professionals sanitaris, però el més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones. El despropòsit dels organitzadors puja un esglaó quan, en contraposició a la roba pornogràfica de les falses infermeres, els cambrers que simulaven ser metges, tots, homes, portaven una bata i texans, sense ensenyar escots o culs». 

Finalment, el seu president, Florentino Pérez Raya, ha assegurat que aquesta imatge «trivial i frívola», per haver sigut exercida històricament per la dona, «transmet un missatge sexista i vexatori i així ens ho manifesten sempre moltes companyes quan en festes es fa ús d’aquest estereotip».