05 juny 2020

Anar al contingut

Sexisme

Denuncien una discoteca a Madrid per tenir hostesses seminues amb disfresses d'infermeres

"El més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones", diu el Consell General d'Infermeria

Lamenta la utilització d'aquests estereotips masclistes i recalca que els homes, que vestien com a metges, no ensenyaven cap part del cos

María Aragón

Denuncien una discoteca a Madrid per tenir hostesses seminues amb disfresses d'infermeres

El Consell General d’Infermeria, òrgan regulador dels 299.824 professionals d’aquest sector a Espanya, ha denunciat públicament la utilització de la discoteca madrilenya Fortuny d’hostesses vestides d’infermeres amb còfia i minifaldilla deixant visible la roba interior. Lamenta públicament aquest estereotip sexualitzat i el contrasta amb els hostes presents a la mateixa festa.

En un comunicat, explica que el famós local va organitzar la festa Crazy Hospital, amb falses infermeres seminues que suposen un "atac més a la dignitat de la dona i la professió" i una banalització del rol dels professionals sanitaris. "Volem mostrar la nostra repulsa i indignació per la imatge que s’hi ofereix", diuen.

Segons les imatges amb què compten, algunes d’elles pujades a les xarxes socials, les falses infermeres recorrien el local repartint "chupitos” en xeringues i ensenyant de forma explícita roba interior vermella d’encaix.

"Tota l’escena era una absurda paròdia del treball dels professionals sanitaris, però el més greu és la imatge sexista, denigrant i ofensiva de les infermeres i de totes les dones. El despropòsit dels organitzadors puja un esglaó quan, en contraposició als vestits pornogràfics de les falses infermeres, els hostes que simulaven ser metges, tots homes, portaven una bata i texans, sense ensenyar escots o culs". 

Finalment, el seu president, Florentino Pérez Raya, assegura que aquesta imatge "trivial i frívola", per haver sigut exercida històricament per la dona, "transmet un missatge sexista i vexatori, i així ens ho manifesten sempre moltes companyes quan en festes es fa ús d’aquest estereotip".