Rolling Stones

Mick Jagger, operat del cor amb èxit

Haurà d'estar en repòs durant almenys quatre o cinc dies

Segons 'Billboard', la gira pels EUA i el Canadà es podria reprendre al juliol

zentauroepp40207154 zu01  zurich  suiza   20 09 2017   el cantante mick jagger d170927132931

zentauroepp40207154 zu01 zurich suiza 20 09 2017 el cantante mick jagger d170927132931 / WALTER BIERI

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder dels Rolling Stones, Mick Jagger, es recupera d’una exitosa operació del cor a què va ser sotmès aquest dijous en un hospital de Nova York, va informar el mitjà especialitzat ‘Billboard’.

Des del seu compte de Twitter, Jagger va explicar que tot havia anat bé i "que s’està recuperant", a més de donar les gràcies a l’equip mèdic de l’hospital que el va atendre.

La publicació, que manté en l’anonimat la seva font, va assenyalar que els doctors van poder accedir a la vàlvula cardíaca a través de l’artèria femoral i que ara està sota observació davant la possibilitat que pugui sorgir alguna mena de complicació, com per exemple una hemorràgia.

El cantant, assenyala Billboard, s’ha sotmès a un "reemplaçament de la vàlvula aòrtica per catèter" (TAVR, per les seves sigles en anglès), un procediment poc invasiu que permet reparar la vàlvula sense haver de seccionar el tòrax, i per això el període de recuperació es redueix considerablement.

Jagger ara haurà de fer repòs durant almenys 4 o 5 dies perquè l’artèria pugui cicatritzar com cal, tot i que necessitarà un període de temps més llarg abans de poder tornar als escenaris.

Reprogramació de concerts

La intervenció quirúrgica va tenir lloc només tres dies després que el mitjà ‘Drudge Report’ donés a conèixer que el britànic s’havia de sotmetre a una cirurgia cardíaca, i després que els Rolling Stones informessin de la suspensió temporal dels concerts a l’Amèrica del Nord de la seva gira ‘No filter’.

‘Billboard’ ha revelat aquest dijous que les noves dates seran anunciades en unes setmanes i "s’estima que seran al juliol".

"Estem començant a revisar les opcions de reprogramació i intentarem fer-ho al més aviat possible", va dir John Meglen, el co-CEO de Concerts West, que promociona la gira dels Rolling Stones de l’abril al juny, i que se suposava que començava el 20 d’aquest mes a Miami. "La salut i la felicitat són el primer, per a tothom", ha assegurat Meglen a ‘Billboard’, i ha afegit que les noves dates de la gira seran anunciades "d’aquí a un parell de setmanes".

En un comunicat publicat dissabte passat, la banda va explicar que els doctors de Jagger, que té 75 anys, li van indicar que s’havia de tractar i que no podia sortir de gira "en aquest moment", si bé esperen que "es recuperi totalment" de la malaltia.

Els Stones es van disculpar per les molèsties i van assegurar que els qui hagin comprat entrades podran utilitzar-les quan s’anunciï "pròximament" el nou calendari de concerts.

Per la seva banda, Jagger va lamentar a Twitter la seva indisposició i va dir als seus seguidors: "Odio decebre’ls d’aquesta manera".

Notícies relacionades

“Estic desolat per haver d’ajornar la gira, però m’esforçaré molt per tornar a l’escenari tan aviat com sigui possible. Un vegada més, enormes disculpes per a tothom", va escriure.

Després de culminar a finals de l’any passat la part europea de la gira ‘No filter’, iniciada el 9 de setembre del 2017, els Rolling Stones es disposaven a realitzar entre l’abril i el juny la segona fase amb 17 concerts previstos als EUA i el Canadà.