Vist a Facebook

Una llibreria madrilenya denuncia amenaces d'una plataforma "patriòtica" per un llibre al seu aparador

Consideren que 'España salvaje', títol amb foto de Millán-Astray que tenen a l'aparador, "ofèn molts espanyols"

Van advertir d'accions legals contra la llibreria i l'editorial si no retiren l'exemplar

arranged-1842261 1920-2

arranged-1842261 1920-2

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Divendres passat, la llibreria La Integral, situada al centre de Madrid, va rebre una trucada sorprenent. Es tractava de la Plataforma Patriótica Millán-Astray, i amenaçava amb accions legals contra el local i l’editorial del llibre 'España salvaje', per tenir-lo al seu aparador. "És una ofensa per a molts espanyols", li deien al botiguer. 

Preguntats per quin era motiu de l’ofensa, insistien que es tractava del títol al costat de la foto del qual consideren "un heroi espanyol que va defensar amb sang i com un heroi la Nació Espanyola". I li feia una pregunta al botiguer: "Perquè tu ets espanyol, ¿oi?" 

Notícies relacionades

Ell, sense més ni més, li va dir que fessin el que consideressin però que no retirarien el llibre, i davant d’això la persona a l’altre costat del telèfon insistia apujant el to: "Som gent diferent i difícil. I després d’aquesta conversa amistosa, li repeteixo que prendrem accions legals contra la seva llibreria i contra l’editorial." 

La llibreria ha publicat la conversa a Facebook advertint de "temps tenebrosos" en què algú atemoreix una llibreria per, diuen, sotmetre-la a la seva "ideologia autoritària". I conclouen: "Atents i no abaixin la guàrdia".