Vist a Twitter

L'emotiu relat d'un pare al recordar el dia que va néixer la seva filla amb Síndrome de Down

El diputat Íñigo Allí explica l'emoció que va sentir al tenir-la al costat de la seva mare el dia del seu aniversari

child-1725120 1920

child-1725120 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Íñigo Allí, diputat al Congrés, va protagonitzar aquesta setmana un moment emotiu a les xarxes socials al recordar "part de la seva història". La de la seva família, la d’una nena amb Síndrome de Down que va néixer en un entorn segur per a ella i que ara ha volgut recordar, pel seu aniversari. 

En un fil de Twitter, Íñigo explica la seva trobada amb Jorge, el pediatre de guàrdia a l’Hospital de Navarra del 14 de febrer del 2009 al matí, el dia que va néixer la seva petita. "Fa deu anys que no el veia, però la seva cara no se m’oblidarà mai", diu.

Davant d’una notícia així, ningú sap quina cara posa, però la seva reacció va ser immediata. El primer que li importava era saber la salut de la mare i la filla. 

Però a l’instant va ser conscient que la seva filla Inés tindria dificultats. 

No obstant, la inquietud se li va passar en un instant, en el trajecte fins a conèixer-la, el moment en què la va col·locar als seus braços. 

La mare, Isabel, s’estava recuperant de la cesària i encara no sabia que era una nena amb Síndrome de Down. L’hi volia explicar ell. 

La Isabel intuïa alguna cosa, i directament va preguntar: "¿Passa alguna cosa amb la nostra filla?" 

Va començar una "història meravellosa", la de la seva família. Va tornar a buscar la Inés i la va portar amb la seva mare. Llavors –diu ell–, tot l’equip de professionals d’aquell torn sabien que havia nascut una nena amb discapacitat aquell matí.

Notícies relacionades

Al passar al costat de l’equip de metges i infermeres es va sentir dir:

Han passat deu anys, i al trobar-se amb el pediatre, aquest li va assegurar que encara recordava aquesta reacció davant de l’adversitat.