VINCLE SIMBÒLIC

Pacte de sang, una aliança arcaica per a l'amor mil·lenista

Una 'start-up' espanyola converteix en joia la fusió d'hemoglobines de dos, tres o quatre amics que volen unir-se per sempre

pactosangre

pactosangre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La història delspactes de sang es perd en la nit dels temps. Aquests vincles amb què se segellaven aliances entre pobles i germandats surten ja referenciats a la Bíblia amb el rei David, i establien relacions encara més fortes que les biològiques, i d’igual a igual entre els individus vinculats. Una empresa espanyola de joieria ha desempolsegat aquest concepte bàrbar d’unió i l’ha modernitzat per oferir-lo com una alternativa més mil·lennista

La firma Tot-em ha creat un sistema que permet a dues o més persones fer un pacte de sang i unir-se per sempre. Des del seu llançament, el mes de gener passat, més de dues-centes persones han recorregut a aquesta aliança ‘vintage’ per casar-se amb la seva parella o amic. 

L’edat dels clients se situa entre els 25 i 30 anys. 

Asèpsia

A diferència del pacte de sang arcaic, en el qual l’hemoglobina es barrejava per mitjà de ferides –un tall al palmell de la mà o una punxada en un dit–, o fins i tot el mètode etílic, en què s’incorporaven unes gotetes de sang en una copa de vi, l’‘start-up’ ha creat un sistema perquè les dues parts es punxin al dit amb una agulla i després dipositin la gota de sang sobre els extrems d’una superfície de cotó premsat. D’aquesta manera, la sang s’acaba unint al bell mig. 

I així queda acreditat el vincle. A més, un certificat únic dona fe de la unió.

Perquè no hi hagi risc de contagi de cap malaltia a través de la sang, el kit inclou diverses llancetes esterilitzades i pipetes o comptagotes, per a dues, tres o fins i tot quatre persones. Els preus varien entre 35 i 55 euros.

Notícies relacionades

A més del document, hi ha la possibilitat de portar el pacte de sang al coll en forma de collar. 

Segueix Extra  a Facebook