A Granada

'Carne de vulva': la polèmica obra que denuncia l'explotació sexual i que ha sigut censurada

Ciutadans en va demanar la retirada d'una exposició a l'ajuntament perquè feria sensibilitats

Els alumnes de Belles Arts recolzen la seva companya: "Els ha sortit malament, ara està en tota la premsa del país"

6cba74c3-7c75-4ce1-afba-4f4adde16bde

6cba74c3-7c75-4ce1-afba-4f4adde16bde

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

"Pot contenir traces de semen, ungles o restes de part de dona". El missatge era contundent i l’objectiu, clar: conscienciar sobre el tràfic de dones a Espanya. L’explotació sexual era el tema principal d’aquesta obra, 'Carne de vulva', que ha sigut censurada perl’Ajuntament de Granada (PSOE) a petició de Ciutadans.

Una alumna de Belles Arts de la Universitat de Granada és l’autora d’aquesta polèmica obra que era a l’exposició 'A la calle' del pati de l’Ajuntament en un envàs de plàstic, com acostumem a veure la carn als supermercats. 

En un fullet on explicava la seva intenció, aportava dades sobre com el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual és el "negoci criminal amb més creixement de tots" i en el qual les dones i les nenes són les grans víctimes. "Res d’això seria possible sense l’altra cara del negoci: els clients". 

Tot just unes hores després, l’Ajuntament, a través de la regidora de Cultura, María de Leyva, informava de la seva retirada després d’una queixa de Ciutadans i va ser traslladada a una altra localització aliena al consistori. "L’ajuntament és la casa de tots", deia el portaveu de la formació taronja, Manuel Olivares.

"Hi havia peces perilloses i creiem que hi ha d’haver un control de quines s’exposen i quines no. Aquesta peça feria la sensibilitat i no és propi exhibir una obra així en un lloc on entra tothom, incloent-hi nens".  La comissària de l’exposició, Elizaberta López, deia que entenia que algú es pogués sentir molest "per desconeixement o falta de costum".

Recolzament dels seus companys

Els companys de l’autora ja s’han posat del seu costat manifestant el seu suport a través de les xarxes socials. El compte de la delegació de Belles Arts retuitejava la Regidora de Drets Socials, que deia que el que havia de molestar era el tràfic, no aquesta obra.

Notícies relacionades

En un comunicat titulat 'Alguns pretenen ser liberals’, la Delegació d’Estudiants de Belles Arts manifestava la seva "desaprovació i enuig" amb la retirada de l’obra d’Inma Ferrero, l’autora. "Li volem donar tot el nostre suport, aquí ens té per al que necessiti". A més, parlava de com de “vulnerada” està la seva llibertat d’expressió.

Finalment, adjuntava l’article 20 de la Constitució, que reconeix i protegeix els drets a expressar lliurement pensaments, idees i opinions. "Els ha sortit malament, ara l’obra apareix a la premsa de tot el país".