'Santa Baby'

Miley Cyrus converteix una clàssica nadala en un himne feminista

La cantant va manifestar el seu malestar per la lletra i la va canviar durant el programa de Jimmy Fallon

whatsapp-image-2018-12-26-at-135839

whatsapp-image-2018-12-26-at-135839

1
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

El feminisme també ha arribat a les nadales, i ho ha fet gràcies a la cantant Miley Cyrus, que ha transformat per complet un clàssic del Nadal. 

‘Santa Baby', cantada originalment per Eartha Kitt, s’adreçava al Pare Noel en la seva lletra per demanar-li regals, com ara sabres o articles de Tiffany.

Al llarg de sis dècades ha sigut cantada per Madonna, Michael Bublé, Marilyn Monroe, Ariana Grande o Shakira. Una infinitat d’artistes que pensat en aquest clàssic quan s’acostaven aquestes dates. 

Miley Cyrus també ha volgut fer el mateix, però l’ha portat més enllà canviant per complet la seva lletra fent-la feminista, empoderant la dona i dient-li al Pare Noel que no necessita regals... ni a ningú. 

Notícies relacionades

Durant el programa de Jimmy Fallon, la cantant va mostrar el seu malestar per la lletra original i no va dubtar a canviar-la. En la lletra original diu al Pare Noel que ha sigut molt bona perquè no ha fet petons a tots els nois que l’hi han demanat, així que com a compensació desitjava un descapotable, un anell de diamants o un dúplex, entre altres grans regals. 

En la versió 2018 de Miley Cyrus, llança missatges d’apoderament de la dona: “Puc comprar les meves pròpies coses”, “no m’enviïs fotos de la teva...”, “deixa d’interrompre’m quan parlo” o “el millor amic de la dona és la igualtat salarial” són alguns dels conceptes que introdueix en una nadala que ha sigut tan aplaudida com criticada als Estats Units.