Vist a Twitter

L'explicació viral de la por de les dones al carrer: "Quan la vaig veure, vaig deixar de témer. Ella va sentir més por"

L'escriptor i guionista Paco Tomás narra el que va viure fa anys al tornar a casa de nit

Conclou que fins i tot les "dues víctimes de l'heteropatriarcat" senten por de forma diferent

ally-3839139 1920

ally-3839139 1920

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El guionista i escriptor Paco Tomás ha volgut posar una mica de seny davant dels comentaris de l’última setmana a les xarxes socials.

Arran del cas de Laura Luelmo, centenars de dones es van queixar de la por que passaven en diferents situacions, especialment, al caminar soles a la nit. Davant d’aquestes queixes, alguns dels comentaris les acusaven d’exagerades. 

En un fil amb una vivència personal, Paco Tomás ha explicat el motiu pel qual les dones senten por, i com estem lluny de la igualtat. Todo comenzó cuando se le aceleró el pulso al notar alguien a su espalda. Reacción innata de peligro.

L’explicació era senzilla. Com a homosexual, sabia des de petit que podia ser agredit per representar tot el que un home no és. Realmente tenía miedo.

Notícies relacionades

Però al provar d’identificar qui el seguia, es va emportar una sorpresa. I automàticament es va tranquil·litzar. Però la mateixa calma que ell va sentir al veure que era una dona, es va convertir en temor en la cara d’ella. Ella sí sentía peligro.

Va intentar no incomodar la noia gaire més, fer-li veure que no era un perill per a ella. I mentre tots dos s’allunyaven, va sentir que la por de dues víctimes de l’heteropatriarcat era diferent.