Viral a Twitter

La connexió entre un captaire i una monja en ple carrer de Barcelona que emociona les xarxes

Un periodista va trobar xerrant un home que demanava diners i una dona que li donava menjar i va voler saber què tenien en comú

Les històries de tots dos són apassionants i envien un missatge sobre la desconfiança

whatsapp-image-2018-12-26-at-100856-2

whatsapp-image-2018-12-26-at-100856-2

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les millors històries de Nadal són les que tenen protagonistes inesperats. Als carrers de Barcelona, amb una conversa pel mig i un testimoni directe, en trobem una de les que poden ser candidates a emocionar-nos aquest any.

El periodista Oriol Querol va voler compartir el que va viure aquesta nit de Nadal, amb un home que demanava al carrer i una dona que se li va acostar amb menjar i una bona xerrada. L’Oriol no podia quedar-se sense saber el que havia passat allà, així que ha preguntat a tots dos i ho ha compartit en un fil que ha fet la volta a Twitter.

L’Oriol va intentar no interrompre aquesta màgica escena, així que va esperar que s’acomiadessin. Primer va parlar amb ella, la Mercedes. 

Després va passar mig segle entre el Camerun i el Congo treballant en escoles i centres de salut. "Sap perfectament com és de dura la vida per a qualsevol africà que sigui a Europa vivint al carrer", lamenta. 

Fa tres anys va tornar a Espanya per operar-se el genoll. Volia tornar a l’Àfrica, però els metges l’hi van desaconsellar per l’edat i la mateixa recuperació. Així que surt tots els dies a buscar persones que viuen als carrers pròxims a la seva església. "Porta un bastó. No el necessita però l’hi va regalar un artesà congolès i és la seva connexió amb l’Àfrica". 

Els pocs diners que té, els gasta a comprar menjar per a ells. 

Enrere quedava el que ella havia anomenat l’Emilio. Tot i que evidentment no s’anomenava així. 

A Nigèria no tenia oportunitats i va viatjar a Istanbul. D’allà en barca a Grècia. I després va caminar fins a Espanya. Dos anys i mig de viatge. Ha treballat collint fruita, especejant porcs, pintant parets i fregant plats. Tot i que fa bastant temps que no treballa, demanant al carrer, sempre porta el seu currículum a sobre. 

Notícies relacionades

"Osakpamwan té moltes ganes de treballar", diu l’Oriol. "No li agrada demanar diners però diu que ho fa sense enganyar ningú. No beu ni fuma. El que li donen serveix per menjar i, si n’hi ha prou, per dormir sota sostre. Si aconsegueix prou diners, tornarà a Nigèria, amb la seva família".

Finalment, l’Oriol va enviar un missatge sobre els prejudicis. "Crec que molts d’una banda –ho reconec– desconfiem del que la Mercedes representa. I també molts, des de l’altra banda, menyspreen les persones com l’Osakpamwan".