Vist a Twitter

Amnistia Internacional retira la portada d'una de les seves revistes per sexista

Es tracta de la portada 'Glamoria', la seva edició digital a Holanda

Mostrava en biquini i amb dos salvavides Jouman Fattal, una noia que va fugir de Síria

amnistia

amnistia

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Les armilles salvavides no són sexis. Així de contundent es va mostrar la reportera libanesa Jenan Moussa, especialista en els països àrabs. "És molt irrespectuós sexualitzar la tragèdia dels refugiats". La crítica no va tardar a arribar a Amnistia Internacional, que ha hagut d’intervenir-hi.

La polèmica va ser generada per l’últim número de la revista de l’oenagé a Holanda, ‘Glamoria’ –quejuga amb els conceptes 'glamur' i 'Mória', un camp de refugiats a Lesbos–, en què es mostra una noia posant seminua amb dues armilles salvavides. 

La dona en qüestió és la model Jouman Fattal, que va fugir de la guerra de Síria per establir-se a Holanda. Aquesta publicació ha sigut qüestionada perquè no té cap gust a l’hora de reflectir el drama d’aquests refugiats. "Mostra la imatge d’una model, seminua, per atreure més audiència", diu la reportera.

Automàticament Amnistia Internacional va recollir la crítica i va avançar que treballaria en una nova versió i que retiraria la portada inicial. "Sentim haver ofès. No va ser mai la nostra intenció i lamentem que l’elecció distregui l’atenció sobre la feina a reconduir la situació de la gent atrapada a les illes gregues".

Notícies relacionades

La portaveu d’Amnistia Internacional a Holanda, Yara Boff Tonella, ha explicat que era precisament "el contrari" al que pretenien. Afirma que buscaven arribar a un altre tipus de públic però sense ofendre.

"La foto és irònica perquè Fattal ha patit aquesta sort i ara és una actriu coneguda a Holanda. És un número monogràfic i el posat és de revista de moda, però ella està ajaguda sobre els salvavides que s’utilitzen per jugar-se la vida al Mediterrani".