IMQ zorrotzaurre

En descapotable al quiròfan: així operen els nens en un hospital de Bilbao

Un centre biscaí ha posat en marxa aquesta iniciativa per reduir l'estrès dels petits al quiròfan

quirofano-coche / periodico

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

Els nervis de camí al quiròfan són inevitables, i més encara quan ets petit i no saps realment a què t’exposes. Per això hi ha diferents hospitals que proven d’implantar mesures que facin que nens i nenes se sentin més còmodes als hospitals.

Així ho ha aconseguit la Clínica IMQ Zorrotzaurre de Bilbao amb la iniciativa 'Amb cotxe a la sala d’operacions’ entre els nens i nenes que necessiten tractament quirúrgic. Com indica el nom de la campanya, situen els petits al volant d’un cotxe elèctric que ells mateixos dirigeixen. 

"Elimina l’estrès i les llàgrimes i facilita un despertar calmat de l’anestèsia", asseguren a la seva publicació. En el vídeo, veiem com un dels nens que prova aquesta nova fórmula somriu i camina feliç cap a la zona on serà operat.

Notícies relacionades

Es tracta d’una nova tècnica en què es redueix la por dels petits, que es distreuen sense ansietat, i s’aconsegueix un ambient més calmat per a ells i per als professionals.

La iniciativa va ser celebrada a les xarxes socials quan ja es va implantar fa uns mesos com a exemple a Oklahoma, Estats Units.