630 QUILOS DE PES

Tabasco aconsegueix el rècord Guinness del 'tamal' més llarg del món

Per a l'elaboració de la peça, de 50,05 metres de llarg i 16 centímetres d'ample, es van utilitzar mil plecs de fulles de plàtan, 350 kg de massa i 100 kg de carn de porc

tamal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’estat sud-oriental mexicà de Tabasco ha aconseguit el rècord Guinness del ‘tamal’ més llarg del món amb 50,05 metres de longitud i 16 centímetres d’ample en una sola peça, cuinat en un forn.

Unes cent persones, entre les quals, estudiants de gastronomia, propietaris de restaurants i cuiners locals, van utilitzar en la seva elaboració mil plecs de fulles de plàtan, 350 quilograms de massa i 100 quilos de carn de porc, entre altres ingredients de la regió, amb una inversió de 60.000 pesos (2.950 dòlars).

Prop de 500 persones van assistir a l’acte i van disfrutar d’un tros del ‘tamal’ de Chipilín, que va pesar 630 quilograms.

La inquietud va sorgir per "mostrar el costat positiu de Tabasco" i "al món la seva gastronomia", va dir Fabián Romero, cuiner a càrrec de l’organització de l’acte.

Quatre dies de feina

Per aconseguir la gesta, els participants van fer servir quatre dies de feina, des de la selecció d’ingredients, guisats, preparació i fins a la cocció final.

El fogó, fabricat de ciment i maons, va ser col·locat a l’avinguda Francisco I. Madero, al centre històric de la ciutat de Villahermosa, capital de Tabasco.

El Perú tenia el rècord anterior

L’estat petrolier de Tabasco, on va néixer el president electe de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, va superar la marca mundial del Perú, on el 2016 es va cuinar un ‘tamal’ similar de 39,55 metres, registrat oficialment davant delsRècord Guinness.

Notícies relacionades

El ‘tamal’ és un platillo indígena preparat amb massa de blat de moro cuita al vapor i fulles de plàtan. Té el seu origen en la cultura nàhuatl mesoamericana a Mèxic i significa ‘embolicat’.

Segueix Extra  a Facebook

Temes:

Mèxic Rècords