"He vist un negre amb dos nens blancs i he tingut un pressentiment"

L'indignant vídeo viral que denuncia el racisme als Estats Units

Corey Lewis es cuidava de dos nens a Geòrgia quan una dona va trucar a la policia perquè comprovessin que estaven bé

corey

corey

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

"Aquesta dona m’està seguint perquè porto al cotxe dos nens que no s’assemblen a mi". El lament és de Cory Lewis, un jove nord-americà que viu al comtat de Cobb (Geòrgia) i que té una empresa per cuidar nens. 

Cory era a l’aparcament d’un centre comercial quan una dona es va apropar a preguntar-li si els nens estaven bé. "¿Per què no haurien d’estar? No estan cridant, ni plorant ni intentant fugir".

La dona no va cessar en el seu afany de veure alguna cosa estranya en aquesta escena, un home negre i dos nens blancs, així que va anotar la matrícula del cotxe i va trucar a emergències. 

"Soc a l’aparcament, he vist un home amb dos nens i he tingut un pressentiment. Que algú vagi a fer-hi un cop d’ull i veure si aquests nens estan bé".

Malgrat les recomanacions de la policia per no seguir el cotxe, la dona no va dubtar a anar rere d’ell fins que va arribar a casa seva, on esperava un agent. "Una dona m’està seguint i assetjant, això és el que passa", li diu Cory. 

L’escena racista va ser compartida en directe pel mateix afectat, que ho va anar narrant tot en el seu Facebook.

Notícies relacionades

"Aquesta dona m’està seguint només perquè porto al cotxe dos nens que no s’assemblen a mi", deia una vegada i una altra. 

Cory té una fundació anomenada Inspired by Lewis (Inspirat per Lewis) en la qual ajuda joves a superar obstacles i descobrir els seus talents. En una campanya de captació de fons per a les seves activitats, expliquen que té experiència educativa amb joves amb trastorns de personalitat i inverteix el seu temps a ajudar a menors sense llar o a través de fundacions com ara Stand Up for Kids i Bridges for Hope.