Vist a Twitter

La desagradable escena racista i masclista viscuda al Metro de Madrid

Un home no va voler cedir el seient a una dona amb el seu nadó per ser «panchita»

Després es va viure un altre moment de tensió amb comentaris sexistes cap a una altra dona

metro-838523 1920

metro-838523 1920

3
Es llegeix en minuts
María Aragón

Lluís Mosquera narrava a Twitter una escena desagradable que havia viscut alMetro de Madrid en què es van barrejar una situació racista inicial amb una sexista. 

Segons aquest usuari, una dona amb un nadó havia demanat a un home de mitjana edat que li cedís el seient, un dels reservats precisament per a ells. “La senyora era colombiana i el senyor un energumen mal educat”, avança.

A ell no li va semblar bé cedir el seient, però va haver de fer-ho en vista de la mirada de la gent. 

Ella li va demanar “educadament” que callés, però va ser l’espurna que va encendre les ganes que tenia l’home d’explicar “com d’espanyol era”, anomenant-la constantment “panchita”.

Com en anteriors ocasions, la resta de passatgers es van posicionar a favor de la víctima i en contra de l’home que clarament mostrava un comportament racista.

Però segons Lluis, això acabava de començar, perquè l’home tenia un acompanyant.

I entre tots dos, adonant-se que al seu costat hi havia un altre home sud-americà. “I als homes se’ls pot pegar”.

Atesa tal situació de tensió, la senyora del nadó havia optat per apartar-se de l’escena amb bastanta vergonya, però una altra dona es plantaria en vista de l’espectacle que estava donant l’home.

El problema és que l’home va canviar el seu objectiu i va començar a insultar aquesta jove, a dir-li lletja, però aquesta no es va tallar: “M’és igual que em diguis lletja, no he sortit al carrer per agradar-te”, li va dir. 

Després d’un llarg enfrontament entre tots dos, l’home li va fer un gest amenaçador, en vista del que l’altre home que havia sigut agredit va respondre: 

Segons Lluis, no ho hauria dit en “to protector”, sinó per ofendre “la suposada homenia de l’agressiu”, buscant la baralla entre ells. 

Notícies relacionades

Afortunadament el Metro va aturar-se i allà es va acabar l’escena, perquè els protagonistes van baixar a la mateixa parada, posant fi al disbarat que havien provocat.

Però una vegada finalitzat el conflicte, arriba la reflexió