Qüestionada a Instagram

La model de talles grans Ashley Graham, durament criticada per haver perdut pes

Alguns dels seus seguidors creuen que amb aquest canvi ja no representa les dones XXL com en anys anteriors

modelo

modelo

2
Es llegeix en minuts
María Aragón

Ashley Graham és la imatge del denominat 'body positive' o, bàsicament, la guerra contra les talles. La model nord-americana, que ha protagonitzat portades a revistes com ara ‘Vogue’, ‘Elle’ i ‘Glamour’, fa dues dècades que representa les dones XXL en passarel·les i sessions de fotos. 

Milers de dones de tot el món s’han sentit identificades no només amb el seu físic i el que representa, sinó també amb nombroses declaracions en què s’ha mostrat feliç amb el seu cos, acceptant-se tal com és. 

Però les últimes imatges de la model no han agradat les seves seguidores, que s’han mostrat molt crítiques amb el canvi físic dels últims mesos, en els quals hi ha una evident pèrdua de pes al comparar les imatges compartides per ella mateixa en el seu Instagram a començaments d’estiu, al juny, i en l’actualitat, precisament quan s’ha presentat a Madrid com a imatge de la nova línia Violeta de Mango. 

Fa uns dies, en un esdeveniment de ‘Vogue’, la model va lluir un vestit ajustat que evidenciava aquest canvi físic. "¿Què ha passat amb la model que acceptava els seus defectes? ¿Era per guanyar diners?" es pregunten els seus seguidors. "Massa prima per ser talla gran" o "menja’t una hamburguesa" són alguns dels comentaris que va rebre a la publicació.

Lluny de lamentar aquestes crítiques, la model ha volgut concloure la polèmica amb un missatge contra la misogínia d’aquest tipus de declaracions en què es valora constantment el cos de la dona.

Notícies relacionades

"El meu cos és meu i no dec res a ningú", va dir en l’acte d’aquesta setmana a Madrid, on va assegurar que pesa exactament el mateix que el 2013. "I am what I am" (Soc el que soc), és el lema que promulga ara. "Reflecteix el que fa anys que dic, que és igual d’on siguis o la talla que utilitzis. Ets qui ets i ho has de celebrar". 

En una entrevista a ‘El País’, assegura que les xarxes socials s’han apropiat dels cossos i identitats de les persones. "M’han servit com a plataforma per donar-me una identitat, però amb això venen els que et vigilen i et controlen quan guanyes o perds pes. Sé com vestir-me per estar afavorida i conec els meus punts forts, així que un dia puc semblar més prima que un altre. I, sincerament, m’importa un rave. No soc aquí per agradar a ningú que no sigui jo mateixa”.

Temes:

Instagram Models