Vídeo viral

'Y mi calle pa' cuándo': el divertit vídeo que reivindica la presència de dones en la llista de carrers

Les dones d'Algodonales, a Cadis, ballen al ritme de Jennifer Lopez i reivindiquen la seva presència als carrers

Proposen noms com ara Rosalía de Castro, Eugenia de Montijo, Mariana Pineda i Joana la Boja.

calle

calle

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

La lletra és simple i el missatge, clar. ¿Quan tindrem en la llista de carrers dones que han fet història? A l’Ajuntament d’Algodonales, a Cadis, s’han mobilitzat d’una manera molt divertida per demandar-ho. 

A través de la sintonia de la famosa cançó de Jennifer López, elles es pregunten: “‘Y mi calle pa’ cuándo’”. Ho fan desenes de dones disposades a rebatre l’exclusivitat de Machado, Ramón y Cajal, Severo Ochoa o Cervantes als cartells del poble. 

“‘Son muchos los nombres de calles de gente famosa. Pasa una cosa. Estoy muy cansada de ver tantos nombres de ilustres personas y que sean todos hombres. Hay muchas mujeres que se lo merecen y que se preguntan: Y mi calle pa’ cuándo’". 

El missatge és senzill però efectiu. “‘También somos poetas, somos juezas, somos santas, sabemos hacer buen cine y la ciencia nos encanta. El deporte nos gusta, hacer periodismo nos gusta, volar alto no nos asusta’", reivindiquen, recordant que les dones també són protagonistes en diferents àmbits i en la mateixa història.

Notícies relacionades

‘Siento mucho si no te gusta. Ya verás que así somos. Muévete más, es nuestro lema y así nos verán’". 

La urgència és clara: “‘No te digo na, quiero mi calle, la quiero ya. Ponte en eso, si no papi echa pa allá’". I proposen noms que han fet història “‘y por eso ya les toca’”, com araRosalía de Castro, Eugenia de Montijo, Mariana Pineda i Joana la Boja.