metro de sant petersburg

L'acció d'una feminista contra el 'manspreading': llançar lleixiu a l'entrecuix dels homes

L'activista russa Anna Dovgaliuk ha protagonitzat una polèmica activitat contra el famós eixarrancament en el transport públic

manspreading

manspreading

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

El famós eixarrancament al metro o al transport públic que fan alguns homes, ocupant el seu espai i fins i tot envaint el dels del costat, s’ha convertit en objectiu prioritari per a l’activista russa Anna Dovgaliuk

Dimarts passat, al metro de Sant Petersburg, 70 homes van conèixer de primera mà les accions d’aquesta feminista, que està disposada a acabar amb el 'manspreading', l’hàbit d’alguns homes d’asseure’s amb les cames separades, una acció que considera una "agressió de gènere" i una falta de respecte a les dones que hi ha a prop. 

Amb 30 litres d’aigua barrejats amb 6 de lleixiu, Dovgaliuk i un grup d’amigues van recórrer el transport públic per "marcar" els homes que estaven realitzant aquesta pràctica, deixant-los una taca als pantalons en escassos minuts. "La concentració d’aquesta barreja és 30 vegades més gran que la que utilitzen les dones per rentar la roba, es menja el color en minuts". 

Com si es tractés d’un experiment amb animals, en un vídeo que s’ha fet viral a les xarxes socials, asseguren que 70 "espècies" van ser marcades d’aquesta manera. "No només volem acabar amb els 'manspreaders', sinó marcar-los, identificar-los, perquè tothom pugui entendre quina part del cos els controla".

El vídeo està "dedicat" a tots els homes que tenen aquest eixarrancament com a conducta i en benefici de totes les persones que han hagut de suportar aquesta "declaració de mascle" en públic. 

Notícies relacionades

"És extremadament important per a mi cridar l’atenció de les persones sobre aquest tema, per provocar una discussió i, en conseqüència, la creació de normes legislatives que penalitzin el ‘manspreading’, perquè es tracta d’una falta de respecte públic envers les dones i nens i és una vergonya per a la societat", va dir.

Lluny de la polèmica, ella insisteix en aquesta campanya i avisa: "Moscou i Kazan, preparats".