A Mèxic

La tendra història del Terry, Yuli i Negro: de viure al carrer a ser gossos policia

Van arribar molt petits i van ser alimentats per policies fins a convertir-se en companys de vigilància

perro-ok

perro-ok

1
Es llegeix en minuts
María Aragón

D’estar abandonats a tenir una 'família' i una activitat. La història d’aquests gossos està fent la volta al món no només per la seva adopció i el fet que deixin d’estar pels carrers de Pátzcuaro (Mèxic), sinó per les tasques que els han assignat: gossos policia. El seu objectiu, vigilar instal·lacions mentre disfruten de companyia i bons aliments. 

La història es va fer viral gràcies a un tuit de Marianelle Woods, que va explicar coml’Institut Tecnològic Superior de Pátzcuaro va decidir "contractar" aquests gossos, que tenen fins i tot la seva pròpia identificació oficial.

Marianelle explica que elTerry, Yuli i Negro, oficialment "treballadors" de recursos humans –o això diuen les seves acreditacions– van arribar sent cadells i han crescut alimentats pels mateixos vigilants, per això ja són tres més en la família d’aquests agents de seguretat.

Notícies relacionades

La seva tasca és senzilla i no requereix un esforç considerable, però sempre hi són, sense fallar. Acompanyen els policies a les seves rondes per la universitat i es queden vigilant a les nits. 

Els tres no van arribar alhora però han rebut el mateix afecte fins a convertir-se en tres peces fonamentals de convivència. El Negro és el més veterà. Va arribar de molt petit i els policies van fer torns per alimentar-lo. Més tard van fer el mateix amb el Yuli i finalment amb el Terry, el més petit. "Els vam posar collars perquè les protectores no se’ls emportin", expliquen.