"DESASTRE ABSOLUT"

Un poble d'Astúries restaura tres figures del segle XV a l'estil de l''Ecce homo'

La peculiar restauració de tres talles romàniques amb pintures per a mobles ha sigut qualificada pels experts com un «desastre absolut»

raadoiro / periodico

1
Es llegeix en minuts

La restauració de tres talles romàniques, datades pels experts en el segle XV i conservades al’ermita del Rañadorio, a Astúries, per part d’un veí del poble ha sigut qualificada pels especialistes de "desastre absolut".

Notícies relacionades

La intervenció, realitzada sota aprovació del rector, va ser duta a terme per una mà aficionada amb un resultat que encara no se sap quines conseqüències podria tenir per a les obres. Les imatges en qüestió són una talla de Santa Anna acompanyada per la Verge i el Nen, una altra que representa Maria i Jesús i la tercera, una imatge de Sant Pere.

La restauració s’ha dut a terme amb "una pintura moderna, de les que s’utilitzen per pintar cases o mobles", de manera que s’ha espatllat l’enorme valor històric i artístic de les talles. Segons el restaurador Luis Suárez Saro "no hi ha per on agafar-ho. És paupèrrim". "Ni la tècnica ni els colors tenen res a veure amb els originals", ha explicat l’expert que va realitzar l’última restauració oficial de les talles fa prop de 15 anys. 

Temes:

Astúries