SEGONS PSICÒLEGS I METEORÒLEGS

Yellow Day: ¿Per què el 20 de juny és el dia més feliç de l'any?

Aquest dia suma factors positius com l'increment de les temperatures, l'augment de les hores de sol, la proximitat de les vacances i la paga extra

És l'antítesi del Blue Monday, que aquest any es va celebrar dilluns 15 de gener

felicidad

felicidad

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dimecres se celebra el Yellow Day, el dia més feliç de l’any, segons psicòlegs i meteoròlegs. Un conjunt de variables es reuneixen en una equació imbatible que fa del 20 de juny el dia més alegre i optimista. 

La pàgina web Eltiempo.es ha elaborat una fórmula amb els factors necessaris que influeixen en els nostres nivells de motivació i satisfacció personal. Aquests sónl’increment de les temperaturesl’augment de les hores de sol, la proximitat de les vacances i la paga extra, i la jornada laboral intensiva d’estiu, de la qual molts treballadors es beneficien. Aquest dia també destaca per ser el dia de l’any amb més nombre d’hores de llum, amb 15 hores i 4 minuts a Madrid i 15 hores i 10 minuts a Barcelona. 

La fórmula que determina que el 20 de juny és el dia més feliç de l’any. / ELTIEMPO.ES

Activitats a l’aire lliure

En general, quan fem activitats a l’aire lliure sota els rajos de sol som més feliços. La llum solar té un paper molt important en les persones. Sense la llum del sol disminueix la generació de cortisol, serotonina i melatonina, hormones que permeten una millora de l’estat d’ànim i de la predisposició a fer coses, més energia i menys son. L’exposició al sol també produeix més vitamina D, que és molt important per als ossos i la disminució de la pressió arterial. 

Per als mil·lenistes, a aquests factors se’n pot afegir un de nou. Kaiku Caffé Latte ha realitzat una enquesta que afirma que rebre molt likes en les fotografies d’Instagram fa feliços el 70% dels joves. Per a la generació nativa digital, el poder de les xarxes socials ha aconseguit tenir influència en el seu estat d’ànim i condicionar la seva percepció de la felicitat.

Altres dies feliços

Hi ha altres dies, també, que recorden la importància de ser feliços, com el Dia Internacional de la Felicitat. Des del 2013, se celebra el 20 de març gràcies a una inciativa de l’ONU. L’objectiu és fer activitats per acabar amb la pobresa, reduir la desigualtat i protegir el planeta, per a així garantir el benestar i la felicitat en les polítiques de govern de la societat en general. 

Notícies relacionades

Aquest dia, podria dir dir-se, és l’antítesi del Blue Mondayque aquest any es va celebrar el 15 de gener. El tercer dilluns de l’any acostuma a dir-se que és el dia més trist de l’any per la seva proximitat a la pujada de gener, el fred i els bons propòsits que ja comencen a no complir-se.

Segueix Extra  a Facebook