EN ACCIÓ REAL

'Dumbo' torna a volar de la mà de Tim Burton

Colin Farrell, Michael Keaton, Alan Arkin, Eva Green i Danny DeVito protagonitzaran l'adaptació del clàssic de Disney del 1941

dumbo-primer-triler-oficial-hd / periodico

2
Es llegeix en minuts
Alexander García Galisteo

Fa més de set dècades queWalt Disneyva decidir apostar-ho tot, literalment, a un tendre elefant d’orelles enormes i ulls captivadors. Ara, 77 anys després d’aquella estrena (el23 d’octubre de 1941), un altre home amb una imaginació desbordant és el que s’encomana al petitDumboi el seu periple circense per tornar aretrobar-se amb el reconeixement de la indústria del cine: el director de cineTim Burton(Alícia al país de les meravelles, Sweeney Todd: El barber diabòlic del carrer Fleet, Charlie i la fàbrica de xocolata...).

El director de cine Tim Burton, durant el rodatge de la nova adaptació de 'Dumbo' / disney

En una època en què, o bé per falta de creativitat o per l’exigència d’un públic nostàlgic, veiem constantmentremakes,rebootsi altres versions de pel·lícules que ja s’han fet,Dumboes presenta com un ‘caramelet’ al món deHollywood. Per això, Burton, que va ser el primer en arrambar-la, porta temps treballant en una nova adaptació en acció real del clàssic de Disney. La pel·lícula s’estrenarà el29 de maig del 2019 alsEstats Units i, segons el primer tràiler oficial, li ve com a anell al dit al director nord-americà: inclou elements màgics al mateix temps que desborda realisme per tots els porus. 

L’adaptació de Dumbo inclou elements màgics al mateix temps que desborda realisme per tots els porus

Per aconseguir aquesta atmosfera versemblant i alhora fantàstica, l’encantador elefant serà recreat amb ordinador (CGI), en la línia del que ja s’ha vist en anteriors adaptacions en acció real de Disney. A més,Dumbocompartirà pantalla amb actors i actrius de la talla deColin Farrell,Eva Green,Alan Arkin,Michael KeatoniDanny DeVito, entre d’altres. Tots junts explicaran la història del petit paquiderm que ésmarginat per les seves gegantines orelles, les mateixes que, en un moment donat, li permetran volar i el convertiran en l’estrella delxou d’un circ que no passa pel seu millor moment.

Notícies relacionades

Tot i que encara queda per confirmar la presència d’altres animals, com la mare de l’elefant o el millor amic d’aquest, el ratolíTimoteo, es preveu que la pel·lícula sigui bastant fidel a l’original (1941) –una de les més entranyables de la factoria d’animació–, que al seu torn està basada en el llibred’Helen AbersoniHarold Pearl. La guionista encarregada de respectar aquesta coherència ésEhren Kruger, que va treballar en els guions de les tres últimes pel·lícules deTransformers

A més deDumbo, Disney ja prepara altres adaptacions en acció real com lad’Aladí,El rei lleóiMulan, que busquen fer les delícies de tots els fans de les sagues de dibuixos animats. La ‘major’ ha agafat el gust a això de portar els seus personatges al pla real i tornar-los de carn i ossos, cosa que sembla que els està donant bons resultats de taquilla.

Dumbo, durant una escena de la nova pel·lícula dirigida per Tim Burton / YOUTUBE

L’elefant que va salvar el ‘pare de l’animació’

Encara que costi de creure, <strong>Disney</strong>, la companyia d’animació per excel·lència, va<strong> estar a punt de desaparèixer en els seus inicis a causa de la segona guerra mundial</strong>. Al problema del bloqueig del mercat internacional, causat pel conflicte bèl·lic, que va provocar el 1940 el fiasco econòmic de superproduccions com <strong><em>Pinotxo</em></strong> i <strong><em>Fantasia, </em></strong>s’hi va sumar també el creixent descontentament dels treballadors de l’estudi. Aquests, malgrat que eren els millors pagats de la professió, van decidir convocar una <strong>vaga</strong> perquè consideraven que s’havien incomplert certes promeses sobre bonificacions pel treball extra que havien realitzat en els llargmetratges de la companyia.