Assetjament sexual

Dos joves denuncien en un vídeo l'assetjament sofert en un hotel de Magaluf

L'empleat de seguretat els va dir que tenia dues filles i que mai s'havien vestit com elles

magaluf

magaluf

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

Tot va començar el cap de setmana. Dos noies disfrutaven de les seves vacances a Magaluf, Mallorca, quan es van veure envoltades d’actituds sexistes. Segons van denunciar en un vídeo que s’ha fet viral a Twitter, no només van tenir problemes amb turistes o cambrers, també amb el mateix empleat de seguretat de l’hotel en el qual es trobaven.

"Som a l’hotel Barracuda, i fem aquest vídeo perquè estem patint un assetjament masclista més gran que el nostre cap", expliquen com a motivació d’aquesta denúncia pública.

En dos minuts de vídeo expressen les situacions viscudes amb diversos turistes francesos a la piscina i amb la persona responsable de la seguretat a la zona, que els va dir que les seves filles no es vestien així.

"Anem a la piscina i ens reben uns francesos al crit de 'guapa, asseu-te aquí'. Els hem contestat i hem passat", explica una d’elles. En el sopar, el mateix. "N’estem fartes. Hem tornat a la piscina i més homes fent el mateix, tractant-nos com gossos. Hem trucat al segurata i hem parlat amb ell".

En aquesta conversa, més problemes per a les noies, que relaten que es va dirigir a elles "als pits" i assegurant que tenia dues filles de 15 i 25 anys i "que mai s’han vestit així". En aquell moment, les dues joves mostren la seva vestimenta, estiuenca, i mostren la seva indignació assegurant que es vestirien com elles volguessin. "És juny, no em posaré un jersei".

Finalment, lamenten que davant d’aquest tipus de tracte sigui difícil que no passin més coses. "Després passa alguna cosa i és culpa nostra, perquè ho vas demanant amb aquesta roba. Si passés alguna cosa aquest segurata no farà una puta merda", diuen. "No només ha sigut amb els guiris i els segurates, també amb els cambrers, amb tothom. No entenem una merda perquè tot el món que ens creuem ens fa alguna cosa". Però adverteixen: "No ho solucionarem però no callarem".

Suport del Govern

Notícies relacionades

La resposta del Govern balear no va tardar a arribar. Utilitzant la mateixa xarxa social, els van agrair la denúncia públicament animant-los a fer-ho també a través del’Institut Balear de la Dona. "No tolerem cap tipus de masclisme".

Segons la premsa local, la cadena ALUA Hotels & Resortha obert una investigació dels fets. Asseguren que no poden afirmar o negar aquestes declaracions "desafortunades" d’un empleat, però de confirmar-se "es tractaria d’una actitud allunyada dels valors de la nostra companyia". Mentre aclareixen els fets, condemnen "qualsevol tipus de discriminació per gènere, raça o religió".