Polèmica pels capitells de l'1-O del poble imaginari de Sant Esteve de les Roures

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qualifica de "vergonya" el "màster de les 'fake news'" publicat per un digital madrileny

capiteles1o

capiteles1o

2
Es llegeix en minuts

El compte de Twitter de l'ajuntament de Sant Esteve de les Roures, el poble fictici que només existeix a les xarxes socials i que va sorgir arran d'una invenció de la Guàrdia Civil en un informe per explicar la violència de l'1-O al Suprem, gairebé arriba als 30.000 seguidors, el triple que els de Lleida (9.160), el doble que els de Tarragona (14.100) i 8.000 més que el de Girona (20.600).

El poble imaginari, que seria una cosa semblant a l'alternativa a Tabàrnia, compta amb el seu consistori, cos de bombers, universitat i fins i tot caserna de la Guàrdia Civil. Tots, és clar, són de pega, només existeixen a internet. Fins i tot tenen una falsa delegació de Vox i una Associació de Daltònics. Tot virtual. Aquest mateix dilluns, per exemple, diada de Sant Jordi, el compte de l'Ajuntament de Sant Esteve de les Roures va donar a conèixer que "apostaven pel transport públic, accessible i de qualitat", i que per això ja podien dir que estrenaven la seva pròpia xarxa de metro (@MetroSEdlR).

Suposat claustre romànic

Una de les últimes incorporacions a l'imaginari col·lectiu d'aquest poble de Twitter ha sigut un suposat claustre romànic amb uns capitells amb baixos relleus d'escenes cisellades de les càrregues policials de l'1-O, de gent fent cua per ficar una papereta en una urna i fins i tot un encaputxat que s'emporta la caixa amb els vots. Els capitells de l'1-O de Sant Esteve de les Roures són falsos. No obstant, aquest dimarts, un digital ha publicat que "l'alcaldessa de Girona converteix les mentides de l'1-O en un conjunt escultòric". A més, assegura que les escultures han sigut "inaugurades per l'alcaldessa del PDECat". Segons Okdiario, les "obres de pretensió artística" s'haurien instal·lat a la plaça de l'1 d'Octubre, acabada d'inaugurar plaça de l'1 d'Octubre, acabada d'inaugurar -abans, de la Constitució-, per fer "propaganda separatista del referèndum il·legal de l'1-O". "Els suposats monuments són una iniciativa de l'ajuntament de la ciutat, que està liderat per l'alcaldessa separatista Marta Madrenas".

L'alcaldessa de Girona s'ha mostrat "al·lucinada" davant aquesta publicació i assegura que el diari madrileny té un "màster en fake news". "Vergonya", exclama Madrenas. "Tothom sap que aquests capitells estan a Sant Esteve de les Roures".

Notícies relacionades

Dissabte passat, acompanyada d'uns 2.000 ciutadans, l'alcaldessa Madrenas va col·locar les plaques amb el nou nom de la plaça i també va mostrar una altra placa commemorativa situada als peus de l'escultura de Francisco López Hernández dedicada a la Constitució del 1978, que conté la cita del filòsof Xavier Antich: "Només hi ha una cosa pitjor que l'oblit, no saber què s'oblida".

Segueix Extra a Facebook