Expulsats d'Alimentaria per portar la samarreta amb la bandera d'Aragó i el lema 'Catar jamón de Teruel'

L'empresa de la localitat aragonesa d'Andorra va anar en altres edicions a la fira amb la mateixa indumentària i no havia tingut mai problemes

La camiseta con el escudo de Aragón y el lema ’Catar jamón de Teruel’ de la empresa La Manolica.

La camiseta con el escudo de Aragón y el lema ’Catar jamón de Teruel’ de la empresa La Manolica.

1
Es llegeix en minuts

L'empresari d'Andorra (Terol) i president de l'Associació d'Hostalers de Terol, Juan Ciércoles, estudia iniciar accions legals després d'haver sigut expulsat, juntament amb dues de les seves treballadores, de la fira Alimentaria, que es va celebrar fins dijous passat a Barcelona. Segons publica El Heraldo de Aragón, el motiu, segons sembla, és que aquestes persones portaven samarretes amb la bandera i l'escut d'Aragó juntament amb el lema "Qatar Jamón de Teruel", per promocionar els seus productes carnis.

Segons Ciércoles, en edicions anteriors els empleats de l'empresa La Manolica ja havien anat a la fira amb la mateixa samarreta i no havien tingut cap problema. No obstant, aquesta vegada les treballadores que portaven la samarreta van ser traslladades a unes dependències on els van dir que se l'havien de treure. Llavors les dues empleades van trucar a Ciércoles, que també va ser retingut al mateix lloc durant gairebé tres hores.

"Va ser gent de l'organització, amb seguretat i guàrdies jurats, la que no ens deixava sortir d'allà", ha explicat Ciércoles a la SER. Després d'això, va ser obligat a abandonar "immediatament la fira", ha dit. "...I que ens fiquéssim l'entrada pel ..., no dic el següent", ha remarcat. 

Amb males maneres

Segons ha relatat, els agents de seguretat i el personal de l'organització els van interrogar "amb males maneres i de forma vexatòria". Ciércoles ha assegurat que va arribar "a tenir por".

Notícies relacionades

"Han cregut que presumíem de la Corona d'Aragó i no hi ha res d'això", ha dit l'empresari. "La gent ha perdut el nord. Ens han tractat com si fóssim terroristes, quan només portàvem la samarreta promocional d'una empresa que lluita per mantenir els seus llocs de treball", ha recordat. 

Segueix Extra a Facebook