DESAFIAMENT

'Lemon face challenge', un nou repte viral amb fins solidaris

El desafiament de difondre quina cara es posa quan es mossega una llimona pretén crear consciència i recaptar fons per a la investigació del glioma del pont intrínsec difús (DIPG), un tipus agressiu de càncer terminal

zentauroepp42992965 morder limon180419112041

zentauroepp42992965 morder limon180419112041

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Menjar un grill de llimona, gravar en vídeo la reacció, pujar-la a les xarxes socials i desafiar una altra persona és bàsicament en el que consisteix el Lemon face challenge (que es podria traduir com a Repte de la cara de llimona), el nou desafiament viral que pretén crear consciència i recaptar fons per a la investigació del glioma del pont intrínsec difús (DIPG), un tipus agressiu de càncer terminal.

En termes generals, el DIPG és un tumor localitzat en la protuberància del tronc encefàlic, és a dir, la porció inferior del cervell que connecta aquest amb la medul·la espinal. La seva localització fa que extirpar-lo quirúrgicament sigui impossible i el seu tractament -6 setmanes de radioteràpia- sigui insuficient, ja que el tumor reapareix i progressa ràpidament.

Amb el Lemon face challenge el que es pretén, a més de fer visible d'una forma impactant aquesta malaltia, és recaptar diners per a la investigació, com ja va fer i va aconseguir el famós Ice Bucket Challenge amb l'ELAIce Bucket ChallengeELA. Al repte, de moment, s'han unit personalitats conegudes als Estats Units, com l'entrenador de futbol de l'Alabama, Nick Saban, que ha recollit el testimoni de l'Aubreigh's Army, una organització que recolza la lluita contra el DIPG. L'organització benèfica està inspirada en Aubreigh Nicholas, una estudiant d'11 anys, de Mobile, (Alabama, Estats Units) que va ser diagnosticada de DIPG el setembre del 2017, i al qual estan ajudant per costejar el seu tractament.

 

 

També s'hi va unir l'equip dels Dodgers, de Los Angeles, que al seu torn van reptar els Diamondbacks, d'Arizona.

 

 

Dues de les primes d'Aubreigh Nicholas -Shelby i Claire- també han volgut sumar-se al repte, amb diversos companys i la doctora Jones.

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades