utilització de dades

#DeleteFacebook: els problemes per esborrar-se de Facebook

Usuaris de la plataforma han manifestat que volen deixar la xarxa social de Marc Zuckerberg arran de l'escàndol amb Cambridge Analytica

Els problemes per esborrar-se de Facebook / ZML

1
Es llegeix en minuts

Arran de l'escàndol que sacseja Facebook i l'empresa Cambridge Analytica, molts dels usuaris de la xarxa social creada per Mark Zuckerberg s'han plantejat abandonar la plataforma. L'enuig amb la polèmica utilització il·lícita de les dades de 50 milions d'usuaris de la xarxa social s'ha canalitzat a internet amb l'etiqueta #DeleteFacebook. Una acció que planteja la pregunta: ¿Pots deixar Facebook sense deixar rastre? I: ¿Com poden les empreses fer servir les teves dades? La privacitat dels usuaris de Facebook es pot modificar en pocs passos, així com eliminar el teu perfil (¿I les teves dades? ¿Ja és tard?).

Un dels problemes que pots constatar després d'esborrar el perfil a Facebook és que el tens vinculat amb moltes altres plataformes (Spotify, Pinterest...), en què, probablement, perdràs l'accés (si t'has registrat a través de Facebook). També hi ha la possibilitat que la companyia de Zuckerberg obtingui informació sobre tu gràcies a les publicacions d'altres persones o per altres plataformes que són de propietat seva, com Whatsapp o Instagram. L'única manera de tallar totalment amb Facebook és bloquejar manualment als teus dispositius totes les URL que utilitza. 

Com esborrar el perfil

Notícies relacionades

Si el que vols és esborrar el teu perfil de Facebook, pots fer-ho a través de dues vies. La primera és desactivant el compte (alguna informació seguirà sent visible: només hauràs d'anar a l'apartat Configuració (a través de la fletxa de la part superior dreta de la pantalla), a continuació Administrar el teu compte, i allà seleccionar Desactivar el compte.

L'altra és esborrar el perfil completament, pots fer-ho en aquest enllaç.