AGLOMERACIÓ D'OPERARIS

52 paletes per arreglar una vorera a Granada

L'Ajuntament reconeix que "no hi ha prou feina per a tots" i que hi ha molts beneficiaris del PER "que només tenen l'oportunitat de treballar amb ell"

Les imatges mostren dos operaris subjectant una bandera mentre altres consulten el mòbil

albailesgranada

albailesgranada

1
Es llegeix en minuts

Un total de 52 operaris treballant en una obra de poc més de 200 metres han sigut gravats a Granada en horari laboral. Les imatges, que un usuari de Twitter ha compartit en aquesta xarxa social, s'han viralitzat i han obert el debat sobre el nombre excessiu de treballadors en un espai reduït en una obra finançada pel Programa de Foment d'Ocupació Agrària (PFEA), que abans era el PER, el Plan de Empleo Rural.

El vídeo, de menys d'un minut, s'ha gravat des del seient del copilot, com explica l'Idealal passar per un tram de carretera a la zona nord de Granada, al Camino de Alfacar. Es poden comptar fins a 52 paletes treballant en una vorera de 200 metres. Alguns dels operaris estan pràcticament aturats, o fent tasques innecessàries, com aguantar un senyal entre dues persones o estar mirant el mòbil.

Desajustos puntuals

L'Ajuntament de Granada ha reconegut que es tracta de desajustos puntuals mentre s'ordenen els talls per finalització de les tasques. Hi ha vegades que "no hi ha prou feina per a tots" i que hi ha molts beneficiaris del PER "que només tenen l'oportunitat de treballar gràcies al PER", ha dit.

Miguel Ángel Fernández, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Granada, ha assenyalat que "més enllà de la funció social, la principal beneficiada és Granada mateix, ja que es tracta d'una actuació que reverteix en la ciutat".

Notícies relacionades

Segons recull l'Ideal, la remodelació de la plaça del poeta Garcilaso de la Vega i la construcció de les voreres del Camino de Alfacar té un pressupost de 798.656 euros amb càrrec al PFEA del 2017. D'aquesta quantitat el Consistori de Granada aporta 78.183 euros.

Segueix Extra a Facebook