El 10% dels que recorren a la cirurgia plàstica ho fan influïts pels 'selfies'
Els metges adverteixen que les càmeres dels telèfons fan servir objectius amb grans angulars que, en primers plans, poden distorsionar les imatges
undefined42324429 an attendant takes a selfie with a new samsung galaxy s9 mob180302123801 /
Un de cada 10 espanyols que recorren a la cirurgia estètica ho fa influït pels selfies selfiesi els comentaris que fan d'aquestes fotos altres usuaris de les xarxes socials, segons una enquesta elaborada per la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (Secpre) a cirurgians de tot Espanya.
En un comunicat, la Secpre ha subratllat que, per primera vegada, quatre procediments relacionats amb la cara se situen entre les 10 intervencions més demanades: la blefaroplàstia -cirurgia de les parpelles-, la rinoplàstia -cirurgia del nas-, el rejoveniment facial no quirúrgic -ompliment amb àcid hialurònic i tractaments amb toxina botulínica- i el lífting facial.
Mames i liposucció
L'augment de mames i la liposucció segueixen sent les dues intervencions quirúrgiques estètiques més demanades a Espanya, segons les dades d'aquesta enquesta feta a 1.000 cirurgians plàstics titulats.
Per això, la Secpre ha posat en marxa una campanya on line de conscienciació sobre selfies i cirurgia estètica en què ofereix als usuaris de les xarxes socials una sèrie d'advertències, com que les càmeres dels telèfons mòbils solen utilitzar objectius amb grans angulars que, en primers plans, poden distorsionar les imatges, per exemple, engrandint el nas.
Comentaris amb "cautela"
També aconsellen prendre's els comentaris d'altres usuaris de les xarxes socials a les fotografies amb "cautela" i dirigir-se a un professional amb la titulació oficial de metge especialista en cirurgia plàstica, estètica i reparadora abans de decidir sobre una intervenció.
A més, ha advertit que aquesta valoració ha d'estar basada sempre en criteris mèdics, per sobre de desitjos estètics personals, i que aquests es prenen tenint en compte l'edat, els hàbits de vida i les condicions físiques individuals.
Segueix l'Extra a Facebook
Notícies relacionades
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- EFEMÈRIDE El metro celebra 100 anys amb visites a estacions fantasma
- Mobilitat interurbana El pla més complicat de Rodalies
- Ocupació La Generalitat es reforça amb 225 orientadors laborals per reduir l’atur
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Turisme El poble més bonic del món és a Catalunya, segons l'Organització Mundial del Turisme
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Estrena aquest diumenge ‘Señor, dame paciencia’: Jordi Sánchez torna a treure suc d’un personatge carregat de prejudicis
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Urbanisme Polèmica a L'Hospitalet per la revisió de la superfície cadastral de mig miler de finques de la ciutat