repte insalubre

'Dieta Ventafocs', el règim viral que posa en risc la salut

Joves de tot el món intenten tenir un índex de massa corporal inferior al mínim recomanat per aconseguir així la figura i el pes d'un personatge de ficció

undefined4055745 exit pelicula animada la cenicienta180301110550

undefined4055745 exit pelicula animada la cenicienta180301110550

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de les festes de Nadal i amb la primavera a tocar, són molts els que volen perdre aquells quilos de més i comencen a sotmetre's a les dietes miracle. I, com sempre, els nutricionistes avisen dels perills que comporten aquestes pèrdues de pes ràpides i dràstiques. 

Però des de fa unes setmanes s'ha posat de moda un perillós règim que, amb el hashtag #CinderellaDiet (#DietaCenicienta), repta a aconseguir la figura i el pes del conegut personatge de la versió animada de Disney. O, almenys, una cintura de vespa com la del personatge.

Índex de massa corporal perjudicial

Els usuaris que volen seguir aquesta dieta utilitzen una equació per calcular el pes que s'ha de perdre. I és molt perillosa des de l'inici, ja que pren un índex de massa corporal de 18, quan els estàndards recomanen que sigui d'entre 18,5 i 24,9, depenent de cada persona. Aquest índex es calcula dividint els quilos de pes pel quadrat de l'estatura en metres.

Els joves, a més, han de compartir els seus progressos mitjançant fotos i vídeos, de manera que la perillositat es duplica: no només s'anima a aconseguir un pes per sota dels cànons saludables, sinó que se'ls insta a fer-ho de forma ràpida i agressiva.

Prové del Japó

Segons el diari britànic Daily Mail, el repte neix al JapóDaily Mail i s'estén com la pólvora a través de les xarxes socials. I, per no haver de fer els càlculs, molts són els que comparteixen una taula amb les equivalències per tenir la cintura de vespa de la Ventafocs. 

No és la primera vegada que el personatge del conte de fades genera controvèrsia. El 2015, la versió protagonitzada per l'actriu Lily James també va fer parlar. En concret, la seva cintura.

Fins i tot va hi haver qui va especular amb el fet que la cintura no fos real i hagués sigut modificada digitalment.

En tot cas, els nutricionistes i experts en alimentació adverteixen de l'alt risc de tenir un índex de massa corporal més baix de 18. Si la xifra és menor, es corre el risc que el sistema immune no funcioni correctament, de manera que augmenta el risc de patir infeccions. També s'incrementa el perill de tenir osteoporosi i pot provocar fins i tot problemes de fertilitat

               Segueix l'Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades