RECAPTACIÓ BENÈFICA

El càncer tornarà a ser l'objectiu de La Marató de TV-3

La 27a edició de la veterana 'teletó' de la tele autonòmica s'emetrà el diumenge 16 de desembre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pròxima edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio destinarà tot el que recapti a la investigació i lluita contra el càncer, tal com ja va fer el veterà i prestigiós programa benèfic de la tele autonòmica catalana el 1994, el 2004 i el 2012, any aquest últim en què va batre el rècord de recaptació, amb 12,3 milions d'euros.

Des de la seva primera edició el 1992, La Marató ha recaptat més de 170 milions d'euros i ha finançat 794 projectes d'investigació de diferents malalties. La pròxima teletó, que serà la 27a consecutiva, se celebrarà el diumenge 16 de desembre i durant la seva emissió comptarà amb múltiples activitats i actuacions desinteressades d'artistes musicals a les principals ciutats catalanes.

El càncer repeteix per quarta vegada com a protagonista a la telemarató catalana perquè continua tenint una incidència molt alta, malgrat els esforços mèdics per combatre'l. La decisió de dedicar a aquesta malaltia la pròxima edició l'ha pres el Patronat de la Fundació, basant-se en una proposta de la Comissió Assessora Científica, que té en compte tant les sol·licituds de diverses associacions mèdiques com les dels pacients. El càncer és la principal causa de mort entre els homes i la segona entre les dones. Durant el 2016, s'estima que 38.500 persones van ser diagnosticades amb càncer a Catalunya. D'aquest total, 10.425 no van sobreviure; és a dir, el 27%.

Notícies relacionades

Els avenços mèdics en l'última dècada han augmentat un 7% la supervivència dels pacients a Catalunya. Malgrat això, el 60% dels tumors no es poden prevenir i, quan són detectats, sol ser massa tard per a un tractament eficient.

Entre els objectius d'aquesta edició de La Marató hi ha potenciar la investigació de l'estudi de la biòpsia líquida i incidir en la recerca d'un tractament d'immunoteràpia. També es buscarà conscienciar els ciutadans de la importància de seguir uns hàbits de vida saludables per prevenir casos de càncer.