¿EL FUTUR DE LA PREMSA ESCRITA?

La tecnologia del Pokémon Go salva un diari local

'Ledger Dispatch' complementa la seva versió en paper amb una 'app' de realitat augmentada

El petit setmanari ha aconseguit nous anunciants, empreses locals interessades en aquests continguts multimèdia

ledger

ledger

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Inspirat en el rotatiu Daily Prophet de la saga de Harry Potter, en què les imatges semblen cobrar vida, un petit setmanari de Jackson (Califòrnia) anomenat Ledger Dispatch enriqueix la seva versió impresa amb galeries d'imatges, vídeos interactius i imatges en 3D que es poden veure mitjançant un smartphone. Per veure aquests continguts multimèdia és necessari descarregar-se prèviament una aplicació de realitat augmentada al mòbil.

La tecnologia utilitzada per aquest petit diari nord-americà amb dues edicions setmanals (dimarts i divendres) recorda la utilitzada en jocs tan populars com Pokémon Go. “El mòbil, si ho penses bé, és la màgia del present”, fa broma el periodista Jack Mitchell, al capdavant del diari des de fa més 16 anys.

Els lectors d'aquesta publicació han respost a la innovadora iniciativa del diari amb més de 10.000 visites als continguts del primer número. Els anunciants també han aplaudit aquesta nova tecnologia, que ha servit per firmar uns nous i suculents acords publicitaris. Les possibilitats són moltes. I és que l'app també permet enllaçar a pàgines web externes i, per exemple, reservar taula en un restaurant i comprar entrades per a espectacles.

Per Mitchell, la nova versió del Ledger Dispatch és ideal perquè permet salvar la versió impresa, la tradicional, i la fa compatible amb els nous hàbits de consum i, sobretot, les noves generacions.

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades