ART AL MÒBIL

El pèl-roig, el calb, el que té fred... arriben els nous emojis

La companyia Unicode anuncia la llista de 157 noves emoticones per al 2018

emoji

emoji

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Noves figuretes començaran a córrer de mòbil en mòbil molt aviat. Unicode Consortium va anunciar ahir la llista oficial d’emojis per al 2018, amb 157 noves creacions, entre les quals hi ha l’esperat pèl-roig. El director de l’empresa, Mark Davis, va afirmar que aquesta llista és la definitiva, encara que hi haurà algunes novetats de menor importància. Els canvis s’implementaran a partir de la segona meitat d’aquest any. 

Notícies relacionades

Entre les novetats més interessants destaquen els emojis que expressen noves sensacions, com el de fred, el de calor o el de terror, encara que també han cridat l’atenció el de superheroi i el de superdolent. Algunes xarxes socials com Twitter els incorporaran molt ràpidament, mentre que en empreses com Apple i Google no estaran disponibles fins al setembre o l’octubre, juntament amb grans actualitzacions de software. En la seva voluntat d’incorporar la diversitat ètnica de l’ésser humà, fa anys que Unicode ha anat afegint tons de pell diferents dels emojis. Ara també volen cobrir la varietat de color i forma dels cabells, perquè a més del pèl-roig hi han inclòs persones amb els cabells arrissats, i fins i tot calbs.  

Tot i així, Davis va recordar que no es poden incloure totes les diferències ètniques perquè «la mateixa tecnologia ho impossibilita», i que tot depèn de «la quantitat de memòria que tinguin els telèfons». «Per trobar el sistema que permet triar el to del color de la pell es va necessitar un any de feina», va declarar. També hi haurà incorporacions en el registre de figures del regne animal com un cangur, una formiga i un paó. Entre els emojis d’esports i acció s’hi han inclòs el plat volador i el monopatí, entre d’altres. 

CULTURA POPULAR / L’origen d’aquesta paraula és japonesa: e significa «imatge», i moji significa «lletra» o «caràcter». Per això moltes figures estan relacionades amb la cultura nipona, com la dels tres micos que es tapen les orelles, els ulls i la boca, que remeten a una antiga llegenda budista. Les primeres emoticones van ser creades el 1999 per Shigetaka Kurita, i des d’aleshores han anat augmentant la seva popularitat. En els últims anys, les emoticones han cobrat tanta importància que s’ha establert el 17 de juliol com el Dia Mundial de l’Emoji.

emoji Fins i tot han aconseguit entrar en exposicions oficials de museus de la reputació del Moma de Nova York. L’any 2016, el diccionari d’Oxford va qualificar l’emoji de la cara que riu com la paraula de l’any, i la va reconèixer com un vocable.