EN DEFENSA DE LES DONES

'Wonder woman 2', la primera pel·lícula rodada amb regles antiassetjament sexual

El film adopta les recomanacions del sindicat de productors nord-americà, un decàleg de consells i normes per evitar els abusos en la indústria del cine

undefined38171185 this image released by warner bros  entertainment shows gal 180123134549

undefined38171185 this image released by warner bros entertainment shows gal 180123134549 / Clay Enos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els escàndols d'abusos sexuals que han esquitxat el sector del cine nord-americà han provocat reaccions de tot tipus i, fins i tot, el ressorgiment de moviments com #MeToo o #TimesUp a les xarxes socials, com rebuig explícit a tots els maltractaments i assetjaments que han anat sortint a la llum. Una gran quantitat de productors i actors de Hollywood han sigut denunciats, com és el cas de Harvey WeinsteinKevin Spacey i Woody Allen, entre molts altres.

Per aquest motiu, i perquè la polèmica es va iniciar arran de les denúncies contra el famós productor Harvey Weinstein, el sindicat de productors nord-americà (PGA, per les seves sigles en anglès) ha difós un decàleg de pautes de comportament per evitar nous escàndols en la indústria del cine

Crear un nou Hollywood

Les pautes creades pels productors i assumides per part de l'equip de Wonder Woman 2 haurien de ser només el primer pas d'una nova era en la indústria del cine nord-americà. L'objectiu és crear un nou Hollywood lliure d'abusos sexuals, assetjaments i qualsevol altra forma de maltractament laboral

Entre les moltes pautes proposades pels productors destaquen, per exemple, que cada projecte haurà de tenir dues persones encarregades únicament d'escoltar i estar atentes davant qualsevol situació d'assetjament sexual que es doni entre treballadors o actors: la seva única missió serà, doncs, detectar qualsevol comportament inadequat per part de les persones implicades en el projecte. 

Lluita en defensa de les dones

Davant tant escàndol, la pel·lícula Wonder Woman 2, que està previst que s'estreni el 31 d'octubre del 2019, és la primera que s'està rodant d'acord amb les directrius dictades pels productors per combatre l'assetjament sexual. La pel·lícula serà, doncs, un pas més en la lluita en defensa de les dones que sempre ha promogut aquesta saga. 

Mesos abans que explotés l'escàndol dels abusos a Hollywood, la primera pel·lícula de l'heroïna ja va ser aplaudida per com reflectia les dones, i es va convertir en una de les pel·lícules més aclamades del 2017. Tots aquests elogis no obstant, es van veure truncats quan el productor del film, Brett Ratner, va ser acusat d'assetjament sexual per diverses dones.

Va ser llavors quan Gal Gadot, com a estrella de la producció, va amenaçar d'abandonar el projecte i l'estudi Warner Bros si Ratner mantenia el seu càrrec. I es va optar per prescindir de Ratner i recolzar l'actriu. Amb aquest gest, la pel·lícula es convertia en tot un referent de la lluita contra els abusos sexuals.

La decisió d'incloure les recomanacions dels productors en el rodatge de la nova pel·lícula sobre la dona meravelles no ha fet més que confirmar el ferri compromís de la franquícia i de la directora del film, Patty Jenkins, amb la defensa de les dones i el seu suport a la lluita contra els abusos i el maltractament. 

               Segueix Extra a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades