INFORME DEL 2017

Iniesta i Piqué, reis de Twitter

Els blaugranes, juntament amb Alejandro Sanz, són els més seguits de la xarxa social a Espanya

El tuit de la Policia Nacional després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona, el missatge més retuitejat

zentauroepp41100854 valencia 26 11 17 deportes  valencia cf   fc barcelona  jorn171205191100

zentauroepp41100854 valencia 26 11 17 deportes valencia cf fc barcelona jorn171205191100 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Raúl Jiménez

Les xarxes socials són una important plataforma per mesurar els interessos, aficions, i fins i tot preocupacions, d’una immensa majoria. I a Espanya interessa a milions de persones el que tuitegen dos jugadors blaugrana, Andrés Iniesta Gerard Piqué, segons les dades de l’any 2017 que ha donat a conèixer Twitter. Segons aquest informe, el futbolista manxec, amb 20,3 milions de seguidors, encapçala la llista de personatges més seguits, després de superar el cantant Alejandro Sanz, que amb 18,5 milions s’ha vist relegat al segon lloc. En el número tres se situa un dels personatges més controvertits de Twitter, Gerard Piqué. El futbolista blaugrana aixeca passions amb les seves intervencions a la xarxa social, sovint acompanyades de polèmica, i ja acumula 17 milions de followers. Per la seva part, Rafael Nadal es manté en el quart lloc amb 15,1 milions.

En el pla internacional, i a un nivell ja estratosfèric, apareixen com a líders mundials els cantants Justin Bieber Katy Perry, que té cada un més de 100 milions de seguidors. Com a comparació davant el showbusines, cal assenyalar que el papa Francesc n’acumula 40 milions. Al marge dels personatges, el missatge més retuitejat a Espanya és el de Policia Nacional, després de l’atemptat terrorista de Barcelona, demanant que no es difonguessin les imatges de les víctimes. Aquest missatge va ser compartit per més de 100.000 comptes. En el segon lloc en figura un del periodista Jordi Évole, que va publicar l’1-O, en què reflexionava: «Els que van idear aquest pla per evitar el referèndum potser no saben que el que han provocat és que avui Catalunya se’n vagi definitivament». I el tercer tuit més compartit és del també periodista Dani Mateo, i també publicat l’1-O amb les imatges de la Policia entrant violentament a molts col·legis. «Jo voldria haver vist la policia entrant amb aquesta contundència a Génova per emportar-se els papers i discos durs que es van destruir amb total impunitat», comentava. L’interès que ha provocat el procés queda corroborat amb la dada que el compte amb més mencions a Espanya és el de Carles Puigdemont seguit pel de la Policia Nacional.

Notícies relacionades

Els dos grans del futbol espanyol són els equips amb més seguidors del món. El Reial Madrid està en primera posició, amb 27,8 milions d’adeptes, i el FC Barcelona el segueix de prop, amb 26 milions de comptes associats al seu perfil. Els polítics espanyols més esmentats del 2017 a la xarxa són Carles Puigdemont, el líder socialista Pedro Sánchez, el president del Govern, Mariano Rajoy, i el dirigent de Podem Pablo Iglesias. A nivell mundial lidera el president dels EUA, Donald Trump.

El tuit més retuitejat de la història ha sigut, durant tres anys, el selfie d’Ellen DeGeneres a la gala dels Oscars del 2014. No obstant, el mes de maig passat va ser destronat per un viral d’un adolescent americà, que va demanar un any de nuggets gratis a la cadena de menjar ràpid Wendys si arribava als 18 milions de retuits, fet que va generar un vendaval de comparticions.