Vídeo "per flipar"

Així són els "zulitos buenos" on la policia espera per desembarcar l'1-O

Un policia nacional mostra en vídeo la seva habitació en un dels vaixells llogats per Interior per allotjar els agents desplaçats a Catalunya

Un policia nacional mostra en vídeo el camarot que haurà de compartir fins a l’1-O. / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

"¡Vaya zulito bueno! Sense finestra, l'altre llit abatible, un armari de merda... Una castanya d'armari. I aquí hem d'estar 15 dies, quatre persones. Per flipar". Aquesta és la forma en què un agent de la Policia Nacional descriu un dels camarots en què ell i la resta dels 3.000 efectius -ara hauran de fer lloc a 1.000 més, segons ha informat Interior- de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil s'allotjaran fins que hagin de reforçar el dispositiu per a l'anunciat referèndum de l'1 d'octubre.

L'agent es mofa resignat de la mida del lavabo i de l'espai que ell i tres companys més hauran de compartir aquests dies. El vídeo no ha trigat a fer-se viral a les xarxes i se suma a una llarga sèrie de bromes sobre els tres vaixells llogats pel Ministeri de l'Interior, un d'ells caracteritzat amb tres populars personatges de 'Looney Tunes'.

Les imatges de l'agent queixant-se del seu camarot no és l'única reivindicació dels cossos de policia desplaçats a Catalunya. Fa uns dies, el Sindicat Unificat de Policies (SUP) apel·lava via Twitter a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i denunciava les "condicions miserables" en què es trobaven els agents, i feia referència al escàs esmorzar que reben a bord.

Les dietes

Els policies destinats a Catalunya dins del dispositiu extraordinari organitzat amb motiu del referèndum independentista de l'1 d'octubre cobraran entre 40 i 110 euros diaris en concepte de dieta, al marge de l'allotjament i la manutenció. La Direcció General de la Policia ha comunicat aquestes xifres als representants sindicals, que al seu torn ho han fet arribar als funcionaris policials.

Segons aquesta informació, les quantitats a percebre varien en funció de les condicions en què siguin desplaçats els policies. Així, els funcionaris que s'allotgin en casernes del Ministeri de Defensa percebran 110 euros diaris; els dels vaixells, 95; els que dormin en hotels, 80; i els que ja estan destinats a les direccions generals de Policia de Catalunya, 40 euros.

Notícies relacionades

Són compensacions íntegres per cada dia que formin part del desplegament, al marge de l'allotjament i de la manutenció, gestionats directament pel Ministeri de l'Interior amb els llocs on s'allotgin.

Segueix Extra a Facebook