FILOSOFIA 'CARPE DIEM'

Els mil·lennistes passen de la jubilació

Els menors de 35 anys prefereixen viure la vida "al seu gust", viatjar, menjar en restaurants i anar al gimnàs, segons un estudi de Bank of America

millennials

millennials

1
Es llegeix en minuts

L'estalvi a llarg termini no preocupa en absolut la generació del mil·lenni, els joves que ara tenen entre 18 i 34 anys. Un estudi dut a terme pel Bank of America assegura que al 63% dels mil·lennistes el que de veritat els importa és estalviar per viure la vida "al seu gust". 

Així, el 81% prefereix gastar-se els diners en viatges; el 65%, sortint a menjar a un restaurant, i el 51%, en el gimnàs. És la filosofia 'fear of missing out' (FOMO) o la por a quedar-se sense res.

L'enquesta, feta a partir de les respostes de 1.000 individus ben posicionats econòmicament, reflecteix que aquesta generació no pensa a retirar-se com més aviat millor, si bé la seva màxima preocupació és portar una vida al màxim de satisfactòria.

L'ESTIL DE VIDA, EL PRIMER

"Aquesta generació estalvia per portar l'estil de vida desitjat, no com a estratègia per deixar de treballar", escriu Aron Levine, un dels autors de l'estudi. 

Notícies relacionades

Sobre quant estalvien aquests joves, el 42% va explicar que menys del 10% del seu salari (i un 7% va dir no estalviar absolutament gens). Pel que fa als afers econòmics, gairebé la meitat (el 45%) consulta els seus pares "sempre" o "sovint" en la presa de decisions.

L'informe complet sobre els mil·lennistes i l'estalvi es pot llegir aquí.