04 jul 2020

Anar al contingut

FESTIVITAT ASSENYALADA

¿Quan és el Dia de la Mare 2017? Data de tots els països

¿Quan és el Dia de la Mare 2017? Data de tots els països

¿Quan és el Dia de la Mare el 2017? La pregunta sorgeix de forma habitual amb l'arribada del mes de maig, davant el risc de passar per alt una dada tan assenyalada. A Espanya, la festivitat se celebra tradicionalment el primer diumenge de maig, que aquest any correspon al dia 7.

No obstant, no sempre ha sigut així. El Dia de la Mare va arribar a Espanya com una tradició catòlica que al principi se celebrava el mateix dia que la Immaculada Concepció, el 8 de desembre. No va ser fins al 1965 quan, per influència d'altres països (sobretot els Estats Units), es va decidir separar les dues tradicions i deixar el Dia de la Mare per al mes de maig (el mes de Maria i de les flors).

L'origen de la celebració es remunta almenys fins a l'Antiga Grècia, on s'homenatjava  Rea, mare dels Zeus, Posidó i Hades, entre altres déus. L'Església el va adaptar per honrar la Verge Maria, i aquesta festa es va celebrar inicialment el 8 de desembre als països catòlics.

DATA DEL DIA DE LA MADE PER PAÏSOS

No obstant, en l'actualitat el Dia de la Mare (o Dia de les Mares) es celebra en dates diferents en funció dels països. Aquests són els dies del 2017:

12 de febrer: Noruega
26 de març: Irlanda, Regne Unit
3 de març: Geòrgia
8 de març: Albània, Romania, Bòsnia i Hercegovina, República de Macedònia, Montenegro, Sèrbia, Bulgària, Uzbekistan, Tadjikistan
21 de març: Aràbia Saudita, Algèria, Bahrain, Egipte, Líban, Marroc, Síria
7 d'abril: Armènia
7 de maig: Espanya, Hongria, Lituània, Portugal, Sud-àfrica
8 de maig (Dia dels Pares): Corea del Sud
10 de maig: Mèxic, Qatar, El Salvador, Emirats Àrabs Units, Guatemala, Índia, Malàisia, Oman, Pakistan, Singapur
14 de maig: Alemanya,  Austràlia, Àustria, Brasil, Bèlgica (excepte Anvers), Canadà, Xile, Xina, Colòmbia (excepte Cúcuta), Croàcia, Cuba, Dinamarca, Equador, Estats Units, Estònia, Filipines, Finlàndia,  Grècia, Holanda, Hondures, Itàlia, Japó, Letònia, Liechtenstein, Nova Zelanda, Perú, Puerto Rico, República Txeca, Samoa, Suïssa, Taiwan, Turquia, Ucraïna, Uruguai, Veneçuela
15 de maig: Paraguai
- 26 de maig: Polònia
27 de maig: Bolívia
28 de maig: Cúcuta (Colòmbia), França, Haití, República Dominicana, Suècia, Tunísia
30 de maig: Nicaragua
12 d'agost: Tailàndia 
15 d'agost: Anvers (Bèlgica), Costa Rica
15 d'octubre: Argentina
14 d'octubre: Bielorússia
26 de novembre: Rússia
8 de desembre: Panamà
22 de desembre: Indonèsia