148 HOMÒNIMS A CATALUNYA

Què significa el nom Gael

El segon fill de l'alcaldessa Colau té un nom d'origen celta

L'actor Gael García Bernal i el tennista Gael Monfils, dues celebritats amb el mateix nom

combogael

combogael

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El segon fill de l'alcaldessa de Barcelona serà un “home dotat de generositat”. Això auguren els entesos en el significat dels noms. I és que Gael deriva de la paraula ‘ludael’, on ‘Iud’ és senyor i ‘hael’ significa generositat.

Gael, amb onomàstica el 17 de desembre, no s'ha de confondre amb Jael, un nom que té l'origen en la mateixa paraula hebrea que apareix a la Bíblia. Gael té origen celta i, per tant, es pot considerar un nom pagà.

Gael es va utilitzar en un primer moment com a nom tant masculí com femení, però ràpidament es va quedar únicament per a nens. A Espanya, 3.795 nens es diuen Gael, amb una mitjana d'edat de 5,2 anys, i 38 nenes, curiosament amb una mitjana d'edat de 23 anys, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Per comunitats, el fill petit de Colau tindrà 148 homònims catalans, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya.

Notícies relacionades

Són generosos, però també reflexius i una mica tossuts. “Els nens que es diuen Gael sempre es pensen molt les coses abans d'actuar. S'ho poden pensar dues i tres vegades, analitzant al mil·límetre tant els pros com els contres, fins que es decideixen a fer el pas. O no. No obstant, una vegada es decideixen, res ni ningú els fa canviar d'opinió”, subratlla el portal Bekia Padres. 

Entre els personatges o celebritats més importants amb aquest nom destaquen l'actor mexicà Gael García Bernal, de 38 anys, i el tennista professional Gaël Monfils, de 30 anys, nascut a París. 

Temes:

Ada Colau