POLÈMICA SOBRE RODES

L'autobús contra la transsexualitat arriba aquest divendres a Barcelona

La Comunitat de Madrid portarà la campanya de l'associació ultracatòlica Hazte oír a la Fiscalia

El vehicle també pararà aquest dissabte a l'Hospitalet i Sant Cugat

 

 

2
Es llegeix en minuts
ANA ALEGRE / BARCELONA

L'autobús amb el missatge "els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin", que aquest dilluns va recórrer els carrers de Madrid arriba a Barcelona aquest divendres. Un dia després, viatjarà a l’Hospitalet i Sant Cugat.

L'associació ultracatòlica Hazte oír ha desfermat la polèmica als carrers de Madrid amb aquest autobús, que mostra el rebuig al col·lectiu LGTB i les lleis vigents que respecten els seus drets amb frases com: 'Si neixes home, ets home. Si ets dona, ho seguiràs sent'.

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha qualificat d'"impresentable" aquesta iniciativa i ha anunciat que adoptarà mesures de prevenció contra aquesta mena d'accions i conductes.

PRENDRE CARTES EN L'ASSUMPTE 

En declaracions a TVE ha dit, després de qualificar aquesta campanya d'una "provocació absoluta", que l'Advocacia General de la Comunitat de Madrid ja n'està informada, i està analitzant si aquests actes són contraris a la llei contra la discriminació (llei 2/2016 d'igualtat i no discriminació) per veure si "es pogués realitzar alguna mena d'actuació".

En aquesta normativa es recull la prohibició de qualsevol acte de discriminació directa o indirecta, per raó d'orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere o pertinença a grup familiar. I Cifuentes assegura que "la llei garantirà la protecció efectiva contra qualsevol discriminació".

Per una altra banda, la president de la comunitat de Madrid ha anunciat que enviarà una carta a la Delegació del Govern perquè n'assabenti la Fiscalia per si "fos constitutiu d'algun tipus de delicte".

"És impresentable", ha insistit la presidenta autonòmica, que creu que s'ha de "tenir una mica més de respecte per les persones". "No es pot ser tan radical en la vida amb aquest mena de coses", ha lamentat.

ANTECEDENTS

Notícies relacionades

La campanya de Hazte oír contra la transsexualitat "va dirigida a mi", diu Cifuentes, "perquè qui l'està promovent té un llarguíssim historial". En les eleccions del 2015, van posar en marxa un altre autobús amb la seva cara per mobilitzar els 'provida', denunciant que la candidata del PP estava a favor de l'avortament. El Tribunal Suprem va avalar aquesta campanya publicitària, a l'entendre que es tractava d'una manifestació de l'exercici de drets fonamentals, com la llibertat d'expressió i la participació política.

El mes de desembre passat, aquesta organització va repartir per col·legis de tot Espanya uns fullets en què atacava el col·lectiu LGTB amb una il·lustració de dos nens fent la salutació feixista davant d'una bandera LGTB. En el fullet, l'associació qualificava de "lleis d'adoctrinament sexual" les diferents normatives que han aprovat les Comunitats Autònomes per evitar la discriminació del col·lectiu LGTB a les aules.