AMB PERMÍS DE LES AUTORITATS ARQUEOLÒGIQUES

McDonald's construeix un local sobre restes romanes

El restaurant de menjar ràpid se situa sobre una ramificació de la Via Apia, amb més de 20 segles d'antiguitat

GRA491. ROMA, 22/02/2017.-GRA490. ROMA, 21/02/2017.- Fotografía cedida por McDonald’s Italia de la superintendente de Arqueología, Bellas Artes y Paisajes de Roma, la provincia de Viterbo y Etruria Meridional Alfonsina Russo, y el administrador delegado de McDonald’s Italia Mario Federico que observan el área arqueológica a través del suelo de cristal del restaurante McDonald’s próximo a Roma cuya construcción ha permitido descubrir una ramificación de la via Apia de más de dos mil años de antigüedad. EFE/Mauro Consilvio ***SOLO USO EDITORIAL***

GRA491. ROMA, 22/02/2017.-GRA490. ROMA, 21/02/2017.- Fotografía cedida por McDonald’s Italia de la superintendente de Arqueología, Bellas Artes y Paisajes de Roma, la provincia de Viterbo y Etruria Meridional Alfonsina Russo, y el administrador delegado de McDonald’s Italia Mario Federico que observan el área arqueológica a través del suelo de cristal del restaurante McDonald’s próximo a Roma cuya construcción ha permitido descubrir una ramificación de la via Apia de más de dos mil años de antigüedad. EFE/Mauro Consilvio ***SOLO USO EDITORIAL*** / Mauro Consilvio (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La construcció d'un restaurant de la cadena nord-americana de menjar ràpid McDonald's pròxim a Roma ha permès descobrir una ramificació de la Via Apia de més de 2.000 anys d'antiguitat.

A les restes romanes que exhibeix el restaurant a Frattocchi (municipi de Marino, al sud de Roma) s'hi poden apreciar, a més, les còpies de tres cadàvers trobats al costat de la via, segons un portaveu de la cadena de menjar ràpid.

El carrer, revestit de llambordes de pedra silícia sorprenentment ben conservades, té 45 metres de llargada i més de dos d'amplada, i va ser descobert a finals del 2014, quan la coneguda cadena de menjar ràpid preparava la construcció d'un dels seus locals.

La troballa arqueològica està sota l'estructura del restaurant i es pot visitar sense necessitat de ser-ne client.

ÀREA ARQUEOLÒGICA

A més del carrer, els visitants a l'estructura arqueològica poden observar el motllo dels tres cadàvers que van ser trobats a tocar de la via, i que segons l'explicació d'Alfonsina Russo, superintendent d'Arqueologia de Roma, van ser sepultats quan el carrer ja no s'utilitzava, al voltant del segle II dC.

Notícies relacionades

L'ingrés a l'àrea arqueològica és gratuït i independent de l'accés al restaurant i la zona compta amb cartells explicatius, en italià i en anglès, i amb una versió i un itinerari per a nens.

Però també des de l'interior del local es pot observar un tros de la història de Roma, ja que el restaurant està construït amb un terra de vidre que deixa a la vista el mil·lenari carrer i el motllo dels esquelets, oferint un espectacle poc comú però d'un valor didàctic significatiu.