A FAVOR DE LA TOLERÀNCIA

L'emotiu espot de la televisió danesa contra els prejudicis que triomfa a Youtube

El canal TV2 va demanar a un grup de persones que es definissin primer pel que les separa i després pel que les uneix

espot

espot

1
Es llegeix en minuts

Un emotiu vídeo de la televisió danesa a favor de la tolerància i en contra dels prejudicis s'ha situat entre els més vistos de Youtube en tan sols 10 dies. L'espot, titulat 'All that we share' (tot el que compartim) ha aconseguit en aquest breu període de temps més de dos milions de visualitzacions en la seva versió anglesa. ¿El secret de l'èxit? La tremenda senzillesa amb què mostra gràficament les fronteres que divideixen la nostra societat.

El canal TV 2 va fer una cosa tan simple com marcar unes línies blanques a terra, a manera de requadros, que representaven l'encasellament en què totes les persones estan, d'una manera o una altra, definides: els infermers, els xulos de barri, els rics, els pobres, els de camp, els de ciutat, els nouvinguts, els que sempre han viscut en aquell lloc... Fins que algú els comença a fer preguntes sobre les seves vides.

La primera qüestió els desconcerta: "¿Qui era el pallasso de l'escola?" Riuen, i llavors veuen que, de cada requadro, surten persones, molt diferents en aparença, però que són iguals com a mínim en una cosa.

EXPERIÈNCIES COMUNES

Notícies relacionades

Amb les preguntes successives -¿qui creu en Déu, qui se sent sol, qui està enamorat...?- més i més persones van travessant la línia, la que està pintada al terra i els separa dels altres, però també la més difícil de traspassar, la que no es veu. I van descobrint que, en el fons, hi ha moltes coses que els uneixen.

L'espot, que comença parlant d'un "nosaltres" i un "ells", acaba amb totes les persones fora de les línies i parlant de "tots nosaltres" (els que simplement estimen Dinamarca, afegeix). "Potser hi ha més coses que ens uneixen del que pensem", conclou. Un missatge per reflexionar.