AMB LA CÀMERA AL COLL

Os polar filma os polar

El Servei Geològic dels EUA estudia com aquests grans carnívors s'enfronten a la disminució del gel de l'Àrtic

Una càmera al coll d’una ossa polar de l’Àrtic mostra com s’adapta aquesta espècie de grans carnívors a la disminució de gel a la seva zona. / USGS / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Servei Geològic dels EUA o USGS (per les seves sigles en anglès, United States Geological Survey) ha publicat un impactant vídeo gravat per una ossa polar de l'Àrtic. L'agència estudia sobre el terreny els recursos naturals de la zona i els perills que amenacen la fauna i flora. 

La gravació, de poc més d'un minut, s'ha fet amb una càmera al coll de vista subjectiva. Això permet als investigadors conèixer les activitats diàries d'aquesta espècie i com responen a la disminució del gel que amenaça l'Àrtic.

L'ÚS DEL GEL PER CAÇAR

Des del punt de vista de l'animal, l'espectador pot assistir a la seva relació amb un altre exemplar, i veure com tots dos utilitzen el gel minvant de la zona per caçar la seva presa. També s'aprecia com s'ajuden mútuament amb la boca per esquarterar l'animal caçat.

Notícies relacionades

Els ossos polars són els carnívors més grans i un símbol de l'Àrtic. Hi ha 19 poblacions d'ossos distribuïts a Alaska, el Canadà, Groenlàndia, Noruega i Rússia. La població mundial d'aquesta espècie s'estima que està entre els 22.000 i els 25.000 exemplars. 

A nivell mundial, les poblacions d'ossos polars es mantenen relativament estables, no obstant, el canvi climàtic, la contaminació del medi ambient de l'Àrtic i l'augment del desenvolupament humà a prop del seu hàbitat plantegen els reptes de futur més importants d'aquesta espècie.