'APP' REVOLUCIONÀRIA

Els jugadors de Pokémon Go formen una desbandada a Taiwan

La policia de Taipei ha posat més de 100 multes a fans del joc des del 20 d'agost

 

  / YOUTUBE / TING WANG

1
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

De moment cap país en què s'ha estrenat Pokémon Go s'ha pogut escapar de les seves urpes. La febre pel joc es va estendre primer pels Estats Units, el Japó i Austràlia, després Espanya i Portugal, entre altres. I la llista no ha deixat de créixer. El 6 d'agost els va arribar el torn a les Filipines, Singapur, Tailàndia. I com es podia esperar, els accidents i les anècdotes no han trigat a arribar.

L'addicció que el joc causa en els seus jugadors ja no és cap novetat però les imatges que han arribat des de Taiwan mostren que s'ha anat un pas més enllà.

El dia 20 d'agost la ciutat de Taipei, capital de Taiwan, va viure una desbandada en tota regla a causa del joc de Nintendo. Els usuaris de l''app' es van llançar en multitud a córrer pels carrers del nord de la ciutat per caçar el pokémon Snorlax

La usuària de Facebook Wang Ting va penjar al seu perfil el vídeo en què s'observa un mar de gent corrent cap al lloc on hi havia la criatura. La gravació ha fet la volta al món i ha aconseguit en tres dies superar les 3,6 milions de reproduccions.

Un cas semblant a la bogeria que es va viure al Central Park de Nova York (EUA) al juliol quan un gran nombre de jugadors de Pokémon Go perseguien per l'emblemàtic parc un Vaporeon

CENTENARS DE DENÚNCIES

Notícies relacionades

Però l'enorme desbandada que va ser gravada no ha sigut l'única congregació massiva que Pokémon Go ha causat a la República de la Xina, nom oficial de Taiwan. A la zona nord de Taipei les reunions multitudinàries s'han convertit en rutinàries a causa dels pokémons 'rars' que hi ha al parc Beitou. Aquest parc del nord de la ciutat és un espai tranquil amb aigües termals que sol ser lloc de reunió per celebrar l'any nou però els usuaris del joc han trencat aquesta tranquil·litat i han trencat els rècords d'assistència del parc.

La massificació ha provocat greus problemes de brutícia i soroll a la zona, a més de causar multitud d'infraccions per part dels vianants i conductors. La policia ha reaccionat multant els vianants que no respecten els senyals dels semàfors i els conductors que juguin mentre condueixen o aparquin en llocs inapropiats. Les autoritats han informat que des del dia 20 d'agost han posat més de 100 multes.