RESSACA DEL 26-J

La carta de Risto Mejide als votants del PP es viralitza

L'article, publicat el 29 de juny a EL PERIÓDICO, suma més de 50.000 interaccions

ppgenova

ppgenova / David Mudarra

2
Es llegeix en minuts

La 'Carta oberta al votant del PP' que Risto Mejide va publicar aquest dimecres, 29 de juny, a EL PERIÓDICO, on analitzava els resultats de les eleccions generals del 26-J, en què el partit de Mariano Rajoy va donar la sorpresa al vèncer amb un increment de vots i escons, s'ha convertit en poques hores en un fenomen viral amb més de 50.000 interaccions de lectors en xarxes socials com FacebookTwitter o la mateixa web d'EL PERIÓDICO.

L'article ha despertat passions entre els que recolzen la tesi de Mejide, resumida en la frase "avui tenim el país que et mereixes", que el polèmic publicista dirigeix als que van votar Rajoy el 26-J, i els que carreguen contra ell. Des de l'"incondicional respecte democràtic", Mejide sosté que sent "vergonya" pels 7.906.185 vots que va rebre el PP. "Sí, vergonya. I no perquè hagin anat al PP, perquè -insisteixo- és una alternativa tan legítima com qualsevol altra; (...) M'avergonyeix perquè era el suport que just ara necessitava el candidat líder de la llista més imputada. Gràcies al teu vot, la corrupció i la conspiració d'Estat, en comptes de ser castigada, avui resulta aclamada i premiada. Perquè si eximeixes de penitència el responsable últim, això és que el primer responsable ets tu", argumenta després de revelar que ell ha votat el PACMA.

Entre els milers de comentaris i tuits que ha generat l'article, destaquen el del president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i del director de 'Periodista Digital', Alfonso Rojo. El primer va compartir l'article "pel seu interès". Va rebre més de 500 retuits. El segon, al contrari, acusa Mejide de "vomitar la bilis" a la carta. Va ser retuitejat 14 vegades.

Els lectors que han aplaudit a Mejide le han dedicat comentaris com "exquisit", "quanta raó", "negre sobre blanc lo que molts pensamos", "sentit comú", "encertant" o "lo ha brodat.

Notícies relacionades

Al bàndol contrari, no obstant, els lectors critiquen a Mejide el seu "sectarisme" i consideren que el text és una estupidesa. Sempre hi ha també qui expressa des del respecte la seva discrepància.

Des del seu compte de Twitter, Mejide ha retuitejat tots els comentaris, tant els positius com els negatius, que ha rebut.